De Rossi: 'Dat is wat ik vraag van een speler'

De Rossi: 'Dat is wat ik vraag van een speler'

4 reacties 4
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt morgen wederom tegen AS Roma voor de play-offs van de Europa League. Trainer Daniele de Rossi zal deze wedstrijd zijn Europese debuut maken als trainer van AS Roma, nadat José Mourinho afgelopen maand werd ontslagen bij de Italianen.

De Rossi had complimenten over voor de Rotterdammers en zei een moeilijke wedstrijd te verwachten, zo valt te lezen op de site van Voetbal International. De Rossi gaf aan dat Feyenoord een team is dat weet hoe het het eigen voetbal moet uitvoeren en dat hij daarom veel respect heeft voor Slot en zijn ploeg.

Opvallend waren de complimenten voor de buitenspelers. De Rossi bewonderde de kwaliteit van de buitenspelers en ook het hoge tempo waarin Feyenoord speelt voorbeelden van de kwaliteiten van Feyenoord, hoewel de buitenspelers bij Feyenoord de laatste tijd het pijnpunt lijken. De creativiteit ontbreekt op de flanken en ook de topscorer heeft het lastig, toch is De Rossi enthousiast over de Rotterdamse aanvalslinie.

De trainer van AS Roma had ook nog een waarschuwende boodschap in dede vorm van een advies. Volgens de Italiaan is het aan Feyenoord de taak om morgenavond Lorenzo Pellegrini onschadelijk te maken:  'Het bevalt me heel erg wat ik van hem heb gezien sinds ik hier ben. Je kan me niet gelukkiger maken. Als speler en als leider van het team is hij heel belangrijk. Hij geeft altijd het goede voorbeeld en blijft verbeteren. Dat is wat ik vraag van een speler.' Pellegrini scoorde in drie duels al twee keer tegen Feyenoord, maar miste in Rotterdam vorig seizoen wel een strafschop.

Feyenoord zal morgenavond thuis om 18:45 aantreden tegen het AS Roma van Daniele De Rossi.

Lees ook