Voetbalpraat: 'Kansen in Rome'

Voetbalpraat: 'Kansen in Rome'

13 reacties 13
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Bij Voetbalpraat, uitgezonden op ESPN, zitten gasten aan tafel bij Pascal Kamperman om alles rondom het voetbal te bespreken. Gisteravond mochten Kees Luijckx, Yordi Yamali en Mark van Rijswijk plaatsnemen in ‘de vakjes’. Het gaat uiteraard ook over de wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma, die in De Kuip in een gelijkspel eindigde.

Volgende week

Yamali vindt de uitslag best prima: ‘Met de opvatting van de huidige trainer (De Rossi, red.), hoeft het niet zo uitzichtloos te zijn als tijdens de vorige edities. Want dan ging je met een 1-1 gelijkspel tegen Mourinho en dan wist je het dat het een hele lange en moeilijke avond, met waarschijnlijk een slechte uitkomst, zou zijn.’ Yamali doelt op het meer aanvallende spel van AS Roma, waarbij Feyenoord ook in Italië kansen zal krijgen.

Invallers

Presentator Kamperman voegt toe dat Feyenoord donderdag aardig wat spelers miste en donderdag misschien wel meer compleet zal zijn. Yamali ziet dat Roma het veld langer maakte en er meer ruimtes lagen: ‘Dat geeft eigenlijk meer hoop dan bij het anti-voetbal wat het de afgelopen jaren is geweest.’
Aan tafel is men positief over de invallers van donderdag. Luijckx: 'Als je de wedstrijd tegen Roma bekijkt, dan zie je echt een aantal spelers zeg profileren.' De analist ziet potentie in Yankuba Minteh en Ramiz Zerrouki, maar de gasten waren vooral onder de indruk van keeper Timon Wellenreuther en verdediger Thomas Beelen.

Feyenoord treedt donderdag opnieuw aan tegen AS Roma, dan in Rome. De wedstrijd moet een winnaar krijgen, eventueel na verlenging of penalty’s. Eerst wacht morgen nog RKC Waalwijk. Volgens de tafelgasten geen makkelijke wedstrijd, maar wel een wedstrijd die Feyenoord zal winnen.

Lees ook