'Het is totaal geen verrassing dat wij met zoveel blessures te maken hebben'

'Het is totaal geen verrassing dat wij met zoveel blessures te maken hebben'

22 reacties 22
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Morgen staat de vierde thuiswedstrijd op rij voor Feyenoord op het programma. RKC Waalwijk komt langs in de eigen Kuip. De Rotterdammers zullen het niet erg vinden als deze wedstrijd snel beslist is, omdat er een loodzwaar programma op hen te wachten staat met de Europa League en de KNVB-beker in het vooruitzicht. Mikos Gouka schreef erover voor het Algemeen Dagblad.

Het lijstje met afwezigen is enorm: Justin Bijlow, Gernot Trauner, Quinten Timber, Lutsharel Geertruida, Alireza Jahanbakhsh, Thomas van den Belt en Gjivai Zechiël. Ook is de vraag hoe fit spits Santiago Gimenez op dit moment is. Slot probeert de moraal hoog te houden en geeft aan in een persmoment dat Feyenoord al wel vaker veel spelers gemist heeft. Toch is de situatie zorgelijk: ‘Maar ik blijf maar benadrukken hoeveel grote wedstrijden wij hebben moeten spelen. Ik ben het volledig eens met Ronald Koeman die zegt dat de grote wedstrijden meer impact hebben op het lichaam van een speler. Wij kenden ons programma, we kunnen ons er niet achter verschuilen, maar het is totaal geen verrassing dat wij met zoveel blessures te maken hebben.’

Vorige seizoenen

Toch lijkt het ergens gek dat deze blessuregolf Feyenoord nu teistert. In zijn eerste jaar, toen Feyenoord de finale van de Conference League haalde, waren er geen noemenswaardige blessures. Ook in gedurende het kampioensseizoen waren leek iedereen fit en aan boord te zijn. Waarom is het nu dan anders? Slot heeft daar wel verklaringen voor. De trainer ziet een cluster met topwedstrijden, een periode die langer is dan vorig jaar. Daarnaast mist Feyenoord met de Asian Cup en de Africa Cup ook spelers en moeten daarom steeds dezelfde jongens het maar weer doen voor de stadionclub. Slot en zijn staf moeten dus ook erg goed oppassen voor fysieke overbelasting.

Vooruitkijken

Slot houdt zijn hart vast voor de komende weken. Het gespeelde programma met o.a. FC Twente, PSV en AZ heeft er flink ingehakt. Zijn mannen kunnen niet dezelfde intensiteit blijven leveren en met vermoeidheid liggen ook blessures op de loer. Slot vergelijkt de afgelopen wedstrijd tegen AS Roma met de Europese wedstrijd die vorig jaar rond deze tijd gespeeld werd, dat was namelijk Sjachtar Donetsk en toen won Feyenoord ruim met 7-1. Dan is de wedstrijd tegen de Romeinen andere koek. Daarnaast vertrok Javairo Dilrosun naar Mexico en kwam daar geen winterse aankoop voor terug. Dat betekent dat de Rotterdammers het ook met een speler minder moeten zien te rooien. Slot beschouwt het allemaal nog eens en geeft aan dat zijn spelers of zijn staf echt niks te verwijten valt, het heeft met het beperkt aantal spelers te maken.

Lees ook