Oppermachtig Feyenoord plaatst zich voor kwartfinale Europa League na winst op Shakhtar Donetsk

70 reacties 70
Feyenoord heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. In De Kuip waren de Rotterdammers met 7-1 te sterk voor Shakhtar Donetsk. Orkun Kökçü en Oussama Idrissi scoorden twee keer en Santiago Gimenez, Alireza Jahanbakhsh en Danilo scoorden de andere doelpunten. Feyenoord was eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd al de beste ploeg. Santiago Gimenez zorgde in de negende minuut voor de openingstreffer van de wedstrijd. Vervolgens was het Orkun Kökçü die de 2-0 maakte, en vervolgens ook de 3-0 door een benutte penalty. Na rust gingen de Rotterdammers verder met scoren. Oussama Idrissi zorgde in de 49e en 60e minuut voor de 4-0 en 5-0. Een aantal minuten later was het Alireza Jahanbakhsh met de 6-0. Danilo maakte de 7-0. In de 87e minuut scoorde Kevin Kelsy voor een doelpunt voor Shakhtar Donetsk, waardoor het hele stadion een staande ovatie gaf aan de Oekraïense club.