'Zo dichtbij als nu, zijn we nog nooit geweest'

'Zo dichtbij als nu, zijn we nog nooit geweest'

17 reacties 17
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Vanavond speelt Feyenoord de belangrijke wedstrijd in de Europa League tegen AS Roma. Feyenoord is afgereisd naar Rome en hoopt een beter resultaat te halen dan de vorige keren. Op Voetbal International blikken clubwatcher Martijn Krabbendam en Matthijs Vegter vooruit op de kraker.

Krabbendam begint: ‘Zo dichtbij als nu, zijn we nog nooit geweest.’ ‘Krabby’ weet dat Feyenoord dingen anders gedaan heeft: ‘Ze hebben getraind in Rotterdam en ze hebben een ander hotel. Ze zijn heel bewust dingen iets anders gaan doen.’ De watcher refereert aan de drie vorige belangrijke potten in het stadion van Rome: ‘Ze hebben drie keer verloren en dan ga je als trainer toch ook denken hoe je dat kan doorbreken.’ Krabbendam vindt dat je in Rotterdam beter kan trainen, dus hij begrijpt wel dat Slot ervoor gekozen heeft om later af te reizen. Daarnaast vindt de journalist dat Feyenoord hiermee ook een signaal afgeeft: ‘Feyenoord heeft zat van dit soort wedstrijden gespeeld, dus het is ook een signaal dat ze gewend zijn aan dit soort grote wedstrijden.’

Giménez

Er wordt aan Krabbendam gevraagd of Feyenoord er beter voorstaat dan vorige week: ‘Je zou denken van wel, maar er zijn wel wat spelers bij. Ze zijn fitter en completer dan vorige week.’ Krabby over Santiago Giménez, die al een tijdje niet meer gescoord heeft: ‘Hij is gebrand, scoort één goal uit elf wedstrijden. Dat is niet wat je wil als spits.’ De Feyenoord-watcher hoopt dat Giménez het zogenaamde ‘momentum’ krijgt.

Over de speelwijze zegt Krabbendam het volgende: ‘Ik denk dat Slot wel wat anders wilde proberen, maar dat is niet in de bezetting maar meer een tactisch iets.’ Krabbendam vindt het knap hoe Feyenoord hier vorig seizoen werd weggespeeld door Lazio en zich daarna revancheerde. Ook de uitwedstrijd tegen AS Roma was Feyenoord beter, maar door een individuele fout van Quinten Timber werd er verloren.

Mourinho

‘Ik mis hem’, zegt Krabbendam over José Mourinho, die recent ontslagen was. ‘Krabby’ roemt de sfeer en daar had de Portugese trainer een groot aandeel in. ‘Het is morgen weer uitverkocht en het zal morgen niet anders zijn. Dat maakt deze wedstrijd wel geweldig op voorhand al.’ AS Roma speelt op dit moment meer aanvallend dan de afgelopen jaren gedaan heeft, maar Krabbendam ziet gewoon kansen voor de Rotterdammers. ‘Ik denk dat ze hier niet met knikkende knietjes naartoe gaan, ik mag hopen van niet.’

Lees ook