Kramer: 'Het blijft toch Feyenoord'

Kramer: 'Het blijft toch Feyenoord'

21 reacties 21
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Michiel Kramer is een graag geziene gast aan talkshowtafels omdat de aanvaller zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Maar zijn voetballoopbaan is voor hem nog het meest belangrijk. Kramer geeft in gesprek met Sjoerd Keizer van VI zijn mening over allerlei zaken, zoals we van hem gewend zijn.

Kramer wil zich heel graag handhaven met RKC Waalwijk. Waar iedereen ervan uitgaat dat RKC in de eredivisie blijft, is dat voor Kramer niet vanzelfsprekend. Met jonge jongens, een nieuwe staf en een kleine begroting lijkt het toch weer te gaan lukken voor de club uit Waalwijk. Daarnaast lijkt Kramer ook als analist aan de weg te timmeren door aan te schuiven aan tafel bij Veronica Offside, FC Rijnmond en Studio Voetbal. Kramer vond het leuk toen hij gevraagd werd door Bart Nolles van Rijnmond, voornamelijk omdat ook Lex Immers, Mario Bilate en Tom Beugelsdijk met enige regelmaat gesprekspartners zijn. Voetbal is zijn passie en hij vindt het heerlijk om erover te lullen.

Stoppen

Kramer heeft wel eens gezegd om te stoppen als hij financieel onafhankelijk is, maar zijn woorden hadden meer te maken met de manier waarop de voetbalwereld werkt. De lange spits vindt dat er teveel politieke spelletjes worden gespeeld. Kramer vertelt liever de waarheid. Toch is voetbal voor hem het mooiste wat er is en als hij fysiek de belasting kan verdragen, ziet hij zichzelf op zijn veertigste nog op het veld staan.

Talkshows

Kramer houdt van inhoudelijke programma’s. In Nederland zijn er die, volgens de aanvaller, maar weinig. In Engeland hebben ze het beter voor elkaar. Toch doet ESPN het goed en worden daar steeds meer de beelden erbij gepakt en geanalyseerd. Bij Rijnmond probeert Kramer dat ook te doen, alleen dat is lastig qua uitzendrechten. Kramer vindt het lekker om uit te leggen hoe ploegen druk zetten, hoe ze spelen en meer te vertellen dan alleen de uitslag

Mening

Kramer staat bekend om zijn duidelijk mening maar hij speelt geen spel, hij voert geen act op voor de camera maar is gewoon zichzelf. Als hij een speler analyseert dan doet hij op inhoud en niet om iemand te kwetsen, zijn tegenstanders hebben hem dan ook nooit aangesproken. De spits laat zich ook wel eens uit over scheidsrechters, daar is hij duidelijk over. Het voetbal mag nooit om een scheidsrechter draaien, als dat wel zo is dan reageert Kramer fel. Kramer heeft hier wel eens een straf voor gekregen, maar dat vindt hij terecht. Kramer weet dat hij zijn mening te pas en te onpas geeft.

Feyenoord

Kramer maakt er geen geheim van dat hij nog wel naar Feyenoord zou willen gaan. Ook het dilemma ‘invaller bij Feyenoord OF alles spelen bij RKC’ vindt Kramer niet echt lastig: ‘Dat is waar. Maar het blijft toch Feyenoord. Het is de enige club waar ik als pinchhitter naartoe zou gaan. Ik kom zo aan de dertig wedstrijden per seizoen. Dus fysiek lukt het allemaal wel. Dus ja, het zou een lastige keuze zijn. Maar voorlopig heb ik geen belletje gehad.’ Kramer is supporter van Feyenoord en laat dat op televisie ook met regelmaat horen. Kramer vindt dat zijn meningen over Ajax altijd worden uitgemeten, maar vooral als ze negatief zijn. Wat hem betreft, laat hij ook voldoende geluiden over Ajax horen die wel positief zijn. Alleen die geluiden worden vaak niet opgepikt door de media. Kramer snapt dat hij zichzelf daardoor niet altijd populair maakt, dat maakt hem niet uit. Wel blijft hij strijden tegen schelden met ziektes en (online) bedreigingen, daar trekt de eerlijke spits de grens.

Lees ook