'Maar je wilt eigenlijk een prestatie die er net even bovenuit stijgt'

'Maar je wilt eigenlijk een prestatie die er net even bovenuit stijgt'

8 reacties 8
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord gaat vanavond opnieuw een Romeinse club proberen te verslaan in Stadio Olimpico in Rome. De Rotterdammers verloren al van twee keer van Lazio en één keer van AS Roma. Een overwinning vanavond is noodzakelijk om door te stoten naar de kwartfinale van UEFA Europa League. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Mikos Gouka vooruit. 

Feyenoord deed het anders dan andere keren. Ze trainden in Rotterdam voor ze vertrokken naar Rome. Feyenoord liep wel over het veld, want je moet in Rome aanwezig zijn. "Ze speelden zondag en dan is maandag een uitlooptraining, dinsdag is het hoogtepunt van de vermoeidheid. Je kan niet te zwaar trainen, maar wel tactisch en dat doen ze dan liever in Rotterdam om te voorkomen dat er pottenkijkers zijn", aldus Gouka. Hij denkt ook niet dat Feyenoord van het veld wordt geblazen. "Het is niet zo dat ze compleet kansloos zijn tegen een club als AS Roma."

Toch gooit Slot het over een andere boeg, maar wat moet er veranderen? "Wat er anders moet zijn is het resultaat. Er is niet echt een toverformule om deze club te verslaan. Feyenoord wil in principe domineren en vandaaruit de wedstrijd winnen", zegt Gouka. Toch wil Roma dat nu waarschijnlijk ook, dus Gouka verwacht dat Slot gaat doen wat hij vorig week al wilden. "Ik denk dat daar een kleine variant op komt een verdedigende aanvaller op rechts. Dat kan zijn met Nieuwkoop of met Jahanbakhsh. Die zat ook bij de persconferentie dat wil nog wel eens zeggen dat ze spelen, al is dat niet altijd zo."

Zou uitschakeling tegen AS Roma een domper betekenen? "Als Feyenoord tweede wordt in de Eredivisie en de bekerfinale wint, dan ziet er wel redelijk uit voor de club", stelt Gouka. "Maar je wilt eigenlijk een prestatie die er net even bovenuit stijgt. Het is tegen AS Roma fifty fifty. Lukt het wel, geeft het glans aan het seizoen."

Lees ook