'Spelers PEC Zwolle laten zich uit over vertrek Stam'

'Spelers PEC Zwolle laten zich uit over vertrek Stam'

Feyenoord staat volgend jaar onder leiding van Jaap Stam. De huidige trainer van PEC Zwolle, bewees zijn nieuwe club een goede dienst om AZ op 0-0 te houden, toch was dat wel het laatste waar Stam mee bezig was.


“Achteraf kun je zeggen: ’dat is mooi voor hen’. Maar de focus ligt volledig op het in de Eredivisie blijven met PEC Zwolle”, aldus Stam in gesprek met De Telegraaf. Stam wil niet dat PEC degradeert terwijl hij zelf promotie maakt. In Zwolle is het vertrek met gemengde reacties ontvangen. “Ik heb heel mooie reacties gehad, maar ook veel teleurgestelde reacties omdat ik hier zo kort zit. Soms moet je een keuze maken voor jezelf, die voor anderen teleurstellend is. Maar er zijn ook veel mensen heel positief. Die gunnen het mij en denken dat het de juiste club voor mij is.”

De selectie van PEC Zwolle is niet blij met het vertrek van Stam, maar denkt wel dat de trainer klaar is voor het grotere werk. “Qua karakter past hij wel bij Feyenoord”, aldus Zian Flemming. “Hij is een goede, duidelijke trainer, die niet schroomt om pittig of fel te zijn. Hij heeft ook een uitstraling die daar past. Hij staat voor hard werken, maar dat gaat ook gepaard met verzorgd voetbal. Die combinatie willen ze bij Feyenoord ook graag zien. In principe is het een goede match.”

Stam is ambitieus en spelers gunnen hem dan ook de promotie. “Ik heb al eerder met hem gewerkt en weet dat hij heel ambitieus is. Als dan zo’n kans voorbij komt, dan vind ik dat je die moet pakken. Die kans verdient hij ook en ik wens hem het allerbeste daar”, aldus Pelle Clement. Ook uitblinkend doelman Van der Hart snapt wel dat Feyenoord Stam aantrekt. “Ik kijk er niet gek van op dat hij al zo snel weer een stap hogerop maakt. Ik heb hem nu twee maanden meegemaakt en ik ben erg onder de indruk van de manier waarop hij werkt. Ik snap wel dat Feyenoord bij hem uitkomt.”

Clement kent Stam al goed. Hij werkte bij drie clubs samen met de trianer. “Alle keren dat ik met de trainer heb gewerkt, bij Jong Ajax, in Engeland bij Reading en hier, ligt hij gewoon heel goed in de groep. De trainer kan heel goed zijn ideeën overbrengen. En als hij iets zegt, luistert iedereen. Er staat wel iemand. Hij heeft natuurlijk gezag, maar daarnaast geeft hij ook informatie die nuttig is. Een trainer kan wel natuurlijk gezag hebben, maar als hij alleen maar onzin uitkraamt, haak je binnen een week ook af. Dat is bij hem absoluut niet het geval. Ik denk dat hij het heel goed gaat doen bij Feyenoord.”

Discussieer mee! 27 reacties

Gast7978148313

Je plaatst een bericht als Gast7978148313