'Ook wij willen iets moois met de Kuip'

'Ook wij willen iets moois met de Kuip'

Kuip-directeur Jan van Merwijk was deze week stellig bij de presentatie van de plannen voor een nieuw stadion: er is nog geen enkel idee hoe de toekomst van de 76-jarige voetbaltempel in Rotterdam-Zuid eruit gaat zien. Van Merwijk liet wel weten te gaan werken aan een 'derde leven' voor de Kuip, maar wacht nog op de voorwaarden die de gemeente Rotterdam aan zo'n ontwikkeling stelt.


Maar dankzij wakkere Feyenoord-supporters dook gisteren op internet een passage op over sloop van de Kuip, die in de offici?le stukken niet meer terug te vinden is. In het lijvige rapport Het Nieuwe Stadion dat de Rotterdamse politiek en de media woensdag kregen uitgereikt, blijkt pagina 57 een leeg wit vel te zijn.

Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon onderstreepte gisteren dat de slooppagina authentiek is, maar afkomstig uit een oude concept-versie van het rapport. Hij beklemtoont dat sloop van het stadion niet aan de orde is. ,,Ook wij willen iets moois met de Kuip. Eerst gaan we kijken wat er mag en wat er economisch of maatschappelijk verantwoord is.''

In de bewuste verdwenen passage is te lezen dat er bij sloop van de Kuip een 'uniek ontwikkelingspotentieel' ontstaat, waar door het optillen van het maaiveld en aansluiting op de hoger gelegen Coen Moulijnweg ruimte ontstaat voor 6000 parkeerplaatsen. Verder is er ruimte voor een 'hoogwaardig stedelijk programma' met woningen, kantoren, hotels en grote winkels.


Discussieer mee! 5 reacties

Gast6598824956

Je plaatst een bericht als Gast6598824956