Hake: 'Vooral dat moment met Trauner, dat is onbegrijpelijk dat dat niet terug gedraaid wordt'

Hake: 'Vooral dat moment met Trauner, dat is onbegrijpelijk dat dat niet terug gedraaid wordt'

14 reacties 14
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord won donderdagavond de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers wisten door de overwinning de tweede plek definitief veilig te stellen. In Deventer werd het 1-3 voor Feyenoord.

Na afloop was trainer René Hake van Go Ahead Eagles niet tevreden over de arbitrage. Vooral de vermeende hands ballen van Gernot Trauner viel de trainer op. 'Eentje was volgens mij heel duidelijk', zegt Hake tegen ESPN. 'Hij gaat met de hand naar de bal. Ik weet niet wat je er van moet vinden dan.' De trainer van Go Ahead Eagles benoemt de kans die eventueel uit de situatie had kunnen komen. 'Hij zou hem niet met zijn hand raken, kijk naar de spits die voor de man kan komen, die kan eventueel ook een goal maken. Ik snap de regel dat het via zijn eigen lichaam gaat. Dat is ook wel een kans ontnemen. Dat zijn gewoon momenten die wij geen tien krijgen in de wedstrijd. Dan is het wel erg zonde dat het tegen je is. Vooral dat moment met Trauner, dat is onbegrijpelijk dat dat niet terug gedraaid wordt.'

Hake benoemt de momenten daarna. 'Het was opvallend dat daarna een aantal van die halve momentjes wel heel snel gefloten werd voor ons. Ik had het idee dat hij toch ook wel het gevoel had, ik moet nog even iets compenseren of zo. Dat is allemaal makkelijk gezegd. Ik denk als hij het zelf niet goed gezien heeft, dan wordt hij gewoon zwaar in de steek gelaten door een aantal mensen die na negen uur blijkbaar wat moeite hebben om wakker te blijven', doelt Hake op de VAR.

Lees ook