Driessen verwacht harde onderhandelingen: 'Is een lachertje'

Driessen verwacht harde onderhandelingen: 'Is een lachertje'

26 reacties 26
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Het lijkt er meer en meer op dat Arne Slot gaat vertrekken bij Feyenoord. De oefenmeester vertelde rondom de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles ronduit over de belangstelling van Liverpool in zijn persoon en dat hij ervan uit gaat dat Feyenoord en Liverpool er wel uitkomen. In zijn column in De Telegraaf vindt Valentijn Driessen dat Feyenoord verplicht is het onderste uit de kan te halen. 

Driessen doet niet mee aan sentimenten, maar weet ook dat Slot vorig jaar met zijn volle verstand zijn contract heeft verlengd bij de Rotterdammers en daarvoor een Premier Leagueachtig salaris kreeg uitgekeerd. Slot riep zondag al dat als er een mooie club komt en bijna bij toeval was daar maandag de interesse van Liverpool. "Toeval en toevallig komen evenwel niet voor in het woordenboek van control freak Slot. Hij doet alles bewust", aldus Driessen die vindt dat Slot Feyenoord daarmee onnodig onder druk probeert te zetten. 

Driessen weet dat veel mensen de kant van Slot zullen kiezen, de oefenmeester die Feyenoord een ander gezicht gaf. De Rotterdammers speelden fris aanvallend voetbal en zette hoog druk en spelers werden meer waard, maar Driessen weet dat Slot intern ook wel als een lastpak wordt gezien. "Niemand in Rotterdam misgunt hem het avontuur in Liverpool."

Driessen vindt wel dat Slot er niet aan voorbij moet gaan dat Feyenoord hem de mogelijkheid gaf om een grote stap in Nederland te zetten, zijn assistenten mocht kiezen, spelers aan mocht trekken en nadat hij vorig seizoen niet vertrok rijkelijk beloond werd met een 'Premier League-achtig' salaris. Feyenoord heeft dan ook al het recht het onderste uit de kan te halen. "Als de overal bij topclubs genoemde, gepushte en gehypte Roberto De Zerbi van Brighton & Hove Albion met een lege prijzenkast 14 miljoen moet opleveren, waarom zou Feyenoord dan aan tafel gaan voor een openingsbod onder de 15 miljoen euro?"

Volgens Driessen is het mooi dat er opnieuw een trainer vanuit Nederland naar de Premier League gaat. Na Erik ten Hag mag ook Slot het laten zien bij een topclub. Een verbeterde versie van Ten Hag in Engeland, daar mag Liverpool flink voor betalen om te voorkomen dat Feyenoord last krijgt van de erfenis van Slot. "De geboden 7 miljoen euro plus 2 miljoen euro bonussen is een lachertje en belooft dat een hard onderhandelingsproces zich aandient."

Lees ook