Timber laat zich uit over eventuele transfer naar Engeland

Quinten Timber maakt dit seizoen een ontwikkeling door waar menig voetbal jaloers van is. Na het vertrek van Orkun Kökçü stond hij op en schopte hij het zelfs tot het Nederlands Elftal.

Timber zit bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman en kan komende dinsdag zijn debuut maken in Oranje. Zijn broer Jurriën, momenteel speler van Arsenal, kampt met een knieblessure die hem al maanden aan de kant houdt. Voorheen zat hij al vaker bij het Nederlands Elftal. 'Ons grote doel is om samen in het Nederlands elftal te spelen. Dat zou prachtig zijn', zegt Quinten Timber in gesprek met Trouw.

UEFA Champions League

De andere ontwikkeling die de Feyenoorder dit seizoen doormaakte, was dat hij voor het eerst in actie kwam in de UEFA Champions League. Daar kreeg hij te maken met andere type spelers. 'Tegen Atlético ging er bij een corner iemand op mijn tenen staan', zegt hij verbaasd. Of het bewust was weet hij niet, maar wat hij wel weet is dat hij zelf ook niet de fijnste speler is om tegen te spelen. 'Maar ik ben gewoon een winnaar, weet je.'

Engeland

De geruchtenmolen staat nooit stil voor spelers die indruk maken in de top van Nederland. Dus ook niet voor Timber. Een Engelse club in de Premier League zou hij wel aankunnen, denkt hij met zijn fysieke power. Hij krijgt de vraag of hij er klaar voor zou zijn: 'Het is ook een kwestie van jezelf er klaar voor maken', aldus Timber.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten