Nederland wint ruim van Schotland met twee Feyenoorders in basiself

32 reacties 32

Het Nederlands Elftal heeft vrijdagavond met 4-0 gewonnen van Schotland. Bondscoach Ronald Koeman stelde vanaf de start Feyenoorders Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida op. Quinten Timber bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Oranje had het moeilijk in de eerste helft. Ze kwamen nauwelijks in de buurt van het doel van de Schotten. In de veertigste minuut probeerde Tijani Reijnders het maar van afstand en dat was een goede keuze. Het betekende de 1-0 in de Johan Cruijff ArenA. Dat bleek ook de ruststand.

Tweede helft

Dezelfde elf namen gingen het veld op in de tweede helft, waarin Nederland meer kansen creëerde. Na een uur spelen zat het erop voor Mats Wieffer. Een minuut voor zijn wissel leidde hij knullig balverlies, maar de aanval eindigde op de lat. Minuut 72 was het moment van Georginio Wijnaldum. Op aangeven van Cody Gakpo scoorde de oud-Feyenoorder met het hoofd bij zijn rentree in het Nederlands Elftal.

Ruime score

Ruim tien minuten later scoorde Wout Weghorst de 3-0 uit een hoekschop. Dat bleek niet de eindstand, want Donyell Malen scoorde twee minuten de 4-0. Geertruida speelde de volle negentig minuten. Timber moet dus nog op zijn haasje wachten. Komende dinsdag speelt het Nederlands Elftal tegen Duitsland een vriendschappelijke wedstrijd.