Van Hanegem: 'Die wedstrijden daarvoor speelde hij drie klassen beter'

Van Hanegem: 'Die wedstrijden daarvoor speelde hij drie klassen beter'

2 reacties 2
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem blikte samen met Ben Wijnstekers nog terug op de wedstrijd van vorige week zondag tegen sc Heerenveen. De Rotterdammers wonnen toen nipt met 2-3 van de Friezen.

Van Hanegem was niet onder de indruk van het spel van Feyenoord. Hij begint met Quinten Timber, die momenteel voor het eerst bij het Nederlands Elftal zit. 'Timber hoop ik dat hij mag spelen', aldus Van Hanegem in de AD Willem&Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad, doelend op minuten voor Timber in Oranje. 'Maar als ik coach was en ik zag hem nu spelen, speelt hij niet. Die wedstrijden daarvoor speelde hij drie klassen beter. Ik weet niet of het nu angst was.'

Wijnstekers is onder de indruk van de ontwikkelingen van Timber. Hij weet dat ploegen als sc Heerenveen lastig te bespelen zijn. 'Bij ploegen als Heerenveen gaan al tien meter terug naar de eigen helft. Wat gebeurt er, die ruimte is klein. Ik denk dat Timber probeert te forceren om zijn acties weg te draaien bij zijn tegenstander, en dat mislukte vaak. Dat moet niet een ding worden waar hij mee bezig is elke keer, om weg te draaien om in die positie te komen.' Van Hanegem reageert op de woorden van Wijnstekers. 'Als je niet beter kunt dan houdt het op. Maar hij is wel steeds beter beter beter en beter gaan spelen. Dan zie je hem nu ineens, wat is dat nu. De linksback, precies hetzelfde', doelt Van Hanegem op Quilindschy Hartman. 'Als hij honderd ballen kreeg gingen er 87 naar de keeper of naar de centrale verdediger. Daarvoor was hij elke keer onderweg.' Wijnstekers vraagt zich af of het misschien komt door de medespelers, dat spelers nu meer zijn gaan doen en dat ze eerder wat simpeler speelden.

Van Hanegem vond het eerste jaar onder Arne Slot het beste. Hij ziet dat het nu vooral door het midden gaat. 'Nu heb je alleen nog maar gezien de spits. Die gingen ineens rennen en vliegen naar voren, en toen zat er een gat tussen hem en de rest wat onderweg was, dat was wel 20/25 meter.' Van Hanegem ziet nu dat het vooral door het midden gaat. 'Dan zitten ze elke keer de rechtsbuiten de schuld te geven, van zijn voorzetten. Wie staat er in de zestien meter. Eén man, hooguit. Dan denk ik, waar zijn we dan.' Wijnstekers noemt spelers als Szymański, die er altijd was, en ook Idrissi. Verder vindt hij dat Jahanbakhsh het altijd goed heeft gedaan waardoor mogelijk Gimenez beter in stelling werd gebracht. Hij denkt dat Gimenez nu alle aandacht krijgt omdat er om hem heen te weinig afleiding is.

Lees ook