De kranten | Wieffer krijgt een matige beoordeling

De kranten | Wieffer krijgt een matige beoordeling

19 reacties 19
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Het Nederlands Elftal won gister met 4-0 van Schotland, maar maakte weinig indruk. Alleen in de laatste periode zag het spel van Oranje er redelijk tot goed uit. De kranten zijn dan ook niet echt te spreken over onze nationale ploeg.

Het Algemeen Dagblad geeft cijfers aan de basisopstelling van Oranje. Mikos Gouka beoordeelt de spelers, waar ook twee spelers van Feyenoord bij zitten. Lutsharel Geertruida krijgt een 6,0 van de journalist. Gouka zegt over Geertruida: ‘In de lucht zat de Feyenoorder er in het centrum tweemaal niet heel scherp bij. Maar in balbezit gaf hij Oranje een extra wapen met zijn rust in de opbouw.’ De andere Feyenoorder, Mats Wieffer, komt er nog minder goed vanaf bij Gouka: ‘De Feyenoorder speelde degelijk, maar zijn laatste moment voor zijn wissel kan een ander beeld geven. Zijn knullig balverlies leverde bijna de 1-1 van Shankland op.’ Wieffers optreden wordt door Gouka met een 5,5 beoordeeld.

De Telegraaf doet ook een duit in het zakje. Mike Verweij schrijft: ‘Wieffer, Simons en Frimpong uitblinkers bij hun club maar dissonanten in Nederlands elftal.’ Verweij beschrijft ook het moment waarop Wieffer balverlies lijdt en de grootste mogelijkheid van de avond aan het team van Schotland biedt. Daarna werd Wieffer gewisseld, waarover de journalist zegt: ‘Een minuut later werd Wieffer uit zijn lijden verlost en kwam de sterk invallende Joey Veerman als zijn vervanger.’

Lees ook