Mossou: 'Ze hebben even een iets mindere periode'

Mossou: 'Ze hebben even een iets mindere periode'

13 reacties 13
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord leek tegen Lazio Roma recht te hebben op meer dan een nederlaag, maar ondanks alle inspanningen was een goal van de Romeinen genoeg voor een pijnlijke avond voor de Rotterdammers. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad blikt Sjoerd Mossou terug op de wedstrijd.

Feyenoord speelde een prima wedstrijd, maar het is wel een beetje een wedstrijd zoals Nederlandse ploegen eerder speelden. "Dit was een compleet onnodige nederlaag voor Feyenoord", zegt Mossou. "Een nederlaag zoals we die in het verleden hadden in Europa. Dat Nederlandse ploegen met 1-0 een duel verloren terwijl er wel kansen waren. Feyenoord is daardoor de goede uitgangspositie in de groep kwijt. Het is niet kansloos, maar je hebt nu wel resultaten nodig tegen Atletico en Celtic."

Toch wil Mossou er niet al te licht over denken en kijkt ook naar afgelopen weken. "Als je er kritisch naar kijkt dan past een beetje in de trend van de laatste paar wedstrijden. Dat het toch allemaal net wat minder is bij Feyenoord, de finesse ontbreekt. Ze hebben even een iets mindere periode", aldus Mossou.

Etienne Verhoeff vraagt zich hard op af of de urgentie om een goal te maken wel te zien viel bij Feyenoord. Er bleef veel rondgespeeld worden en de kans die je in een slotfase altijd krijgt was er uiteindelijk niet. Mossou vindt dat vergezocht. "Daar geloof ik niet zo in. Iedere speler van Feyenoord voelt op dat moment de urgentie om een goal te maken. Feyenoord speelde goed tot aan de 16, de hele wedstrijd eigenlijk, maar de eindpass om een kans te krijgen was er niet of nauwelijks."

Lees meer over
Lees ook