Mossou: 'Daar moet hij wel mee uitkijken'

Mossou: 'Daar moet hij wel mee uitkijken'

Bron: ESPN

Terwijl de Eredivisie geniet van een winterstop, staat Feyenoord tweede in de competitie, tien punten achter PSV na 16 wedstrijden. De enige echte belager van PSV dit seizoen, Feyenoord, heeft in de Champions League teleurgesteld door derde te eindigen in een poule achter Atletico Madrid en Lazio Roma. Dit kalenderjaar staat enkel nog de KNVB Beker op het programma in Voetbalpraat, uitgezonden op ESPN wordt de actualiteit rondom Feyenoord besproken

Kenneth Perez, analist bij Voetbalpraat op ESPN, benadrukte de waarde van Wieffer voor het team in een wereld waarin veel spelers vaak allemaal de uitblinker willen zijn en de rol van waterdrager schuwen: "Wieffer is op zijn manier heel erg belangrijk voor Feyenoord.” Ondanks een overtuigende overwinning in Almelo, waar Martijn Krabbendam van Voetbal International het had over een 'makkie' en een 'oefenwedstrijd', blijft er ruimte voor verbetering, vooral in de afronding.

De recente scheidsrechterlijke beslissingen in de wedstrijden tegen Sparta en Twente, die volgens Slot leidden tot puntverlies, werden ook besproken. Perez uitte zijn cynisme over de kritiek van Slot op de arbitrage, terwijl Krabbendam bevestigde dat de scheidsrechter, Manschot, prima floot. Sjoerd Mossou, columnist bij het Algemeen Dagblad, waarschuwde echter dat coach Arne Slot voorzichtig moet zijn met het bekritiseren van scheidsrechters. "Daar moet hij wel mee uitkijken", zo beweert Mossou, vooral nu Feyenoord zich in een kritische fase bevindt.

Met de loting tegen AS Roma in de tussenronde van de Europa League, een tegenstander die Feyenoord al twee keer in de laatste drie jaar is tegengekomen in Europees verband, krijgt de club een kans op revanche. Deze confrontaties zullen cruciaal zijn voor Feyenoord om hun Europese campagne met een positieve noot voort te zetten. Krabbendam zegt met een kwinkslag; "Ik ken er beter de weg dan in Eindhoven onderhand."

Lees ook