'Ik vind ze alle twee wel buitencategorie in Nederland'

'Ik vind ze alle twee wel buitencategorie in Nederland'

6 reacties 6
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In een recente aflevering van Voetbalpraat op ESPN werden de prestaties van Feyenoord in de Eredivisie aan de hand van enkele stellingen besproken. Sjoerd Mossou, Kenneth Perez en Martijn Krabbendam gaven hun mening.

Mossou wordt gevraagd of Peter Bosz een betere trainer is dan Arne Slot, waarover hij zei: "Ik vind ze alletwee wel buitencategorie in Nederland. Dat zie je ook wel aan hoe Feyenoord speelt de afgelopen anderhalf jaar. Bosz heeft natuurlijk heel veel mee, qua inkopen maar ook op het veld." Krabbendam voegt daar aan toe: "Het is wel zo dat Bosz met min of meer dezelfde spelers heel anders speelt. In vergelijking met het Feyenoord van Slot vind ik dat Feyenoord voetballend gezien verder gaat maar bij PSV hoeft dat waarschijnlijk ook niet vanwege individuele kwaliteit."

De journalist van VI vervolgt: "De meeste tegenstanders die tegen PSV en Feyenoord hebben gespeeld vinden Feyenoord toch de beter voetballende ploeg omdat die iets anders doen op het veld dan ze eerder gezien hebben en dat klinkt gek als je tien punten achter staat, dat weet ik."

Over de prestaties van Santiago Gimenez zegt Krabbendam: "Als je meer dan dertig goals in een kalenderjaar hebt gemaakt, dan heb je wel wat in je mars natuurlijk, maar goed je moet het ook op Champions League niveau laten zien. Daar heeft hij twee goals tegen Lazio maar verder is hij ook onzichtbaar geweest." En over de mogelijke vermoeidheid van de goalgetter zegt Krabbendam: "Dat kan natuurlijk wel, met ook de Gold Cup en al dat reizen. Dat is niet heel gek dat hij wat vermoeid is."

Over Feyenoords verdediger Dávid Hancko wordt Krabbendam gevraagd of hij de beste verdediger van de Eredivisie is: "Als je kijkt naar alle statistieken dan denk ik dat wel. Hij wordt altijd goed beoordeeld. Het totale pakket, ja ik denk dat hij de beste is." Op de vraag of Hancko beter is dan Boscagli van PSV zegt Krabbendam: "Ja dat denk ik wel." Kenneth Perez was het hier echter niet mee eens: "Nou dat weet ik niet, Boscagli is minimaal even goed zo niet beter. Maar het is denk ik om het even. Alhoewel, ik denk individueel als spelers dat Arne Slot zijn spelers er 20 tot 30% beter uit laat zien dus dan is Boscagli uiteindelijk de betere speler."

Tot slot wordt de clubwatcher van Feyenoord gevraagd of dit Feyenoord beter is dan dat van vorig jaar: "Ik vind niet dat dit Feyenoord beter is, want vorig seizoen hadden ze Kökçü en Szymanski die wel die power hadden. Szymanski schoot hem nog wel eens van 20 meter in de kruising als het niet ging, zo'n speler hebben ze nu niet."

De basisplaats van Dilrosun is voor Krabbendam geen aanleiding om te denken dat de rechtsbuiten het niveau gaat halen wat hem in het Nederlands Elftal bracht twee jaar geleden: "Het zou heel gek zijn als dat ineens gebeurde. Het is echt stuivertjewisselen op die flanken en dat zegt natuurlijk genoeg, namelijk dat ze elkaar niet veel ontlopen in niveau. En dat zie je als de trainer ineens Dilrosun opstelt."

Lees ook