Mossou: 'Bij uitstek een project voor Arne Slot'

Mossou: 'Bij uitstek een project voor Arne Slot'

10 reacties 10
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft met Santiago Gimenez potentieel goud in handen. De Mexicaanse spits werd uitvoerig bewierrookt na zijn wedstrijd tegen Lazio Roma in de Kuip. Inmiddels staat de goalgetter alweer vier wedstrijden 'droog'. In Voetbalpraat, uitgezonden op ESPN gaan Willem Vissers, Sjoerd Mossou en Kenneth Perez in op de kwestie.

Journalist van de Volkskrant Vissers is zeer gecharmeerd van de spits en denkt dat Feyenoord zeker niet het plafond is van de goaltjesdief: "Gimenez heeft nu een paar wedstrijden laten zien een interessante speler te zijn. Van het niveau Atletico Madrid of Villareal of hoger. Maar ja, in Rome was hij ook volledig afwezig. Dat is misschien ook wel even goed voor hem." Kenneth Perez analist bij ESPN, reageert daar verbaasd op: "Waarom gaan we er eigenlijk van uit dat hij zo bij Atletico eindigt? Waar speelt de eerste spits van Mexico eigenlijk, want dat is hij niet."

Vissers beschrijft de ontwikkeling die Gimenez heeft gemaakt sinds zijn komst in Rotterdam. Die ontwikkeling ontkent Perez niet en gaat verder: "Het is een hele goede spits die zich fantastisch heeft ontwikkeld. Maar het gemak waarmee er van uit wordt gegaan dat hij bij Atletico gaat spelen voor 50 a 60 miljoen is toch opmerkelijk?" Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad denkt dat Feyenoord de perfecte trainer heeft om Gimenez weer op zijn oude niveau te krijgen: "Het is bij uitstek een project voor Arne Slot natuurlijk. Om met spelers die ook in een mindere fase zitten weer terug te krijgen. Dat is ook wel interessant."

Kenneth Perez denkt ook dat het uiteindelijk wel goed kan komen met spits van Feyenoord. Maar hij zegt wel dat de omgeving van een speler daarbij cruciaal is: "Je moet ook mensen in je omgeving hebben die je een spiegel voorhouden. Niet alles in hosanna. Nu heb ik dat idee niet bij Gimenez, maar het is niet gek dat het nu even niet zo goed gaat."

Lees ook