Verweij vreest winters vertrek: 'Dat is natuurlijk een wassen neus'

Verweij vreest winters vertrek: 'Dat is natuurlijk een wassen neus'

14 reacties 14
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft van de drie gespeelde topwedstrijden in de Eredivisie twee keer gewonnen. In de laatste wedstrijd, tegen AZ, was de uitblinker Quinten Timber. De middenvelder maakt een zeer sterk seizoen door en wordt ook al geopperd bij het Nederlands Elftal. In de Kick-off Eredivisie podcast van de Telegraaf bespreken Mike Verweij en Valentijn Driessen de actualiteiten in het Nederlandse voetbal.

Volgens Driessen is het wel logisch dat Timber nu nog geen oproep heeft gekregen. "Ik begrijp wel dat Koeman deze groep nu bij elkaar houdt en dan vanaf maart gaat werken naar de groep voor het EK." Volgens de journalist van de grootste krant van Nederland moet Timber eerst consistentie tonen voor een uitverkiezing: "Laat het nu eerst maar een paar wedstrijden achter elkaar zien." 

Valentijn Driessen had met verbazing het wedstrijdformulier bekeken waarop de naam van Alireza Jahanbakhsh prijkte. "Toen Jahanbakhsh op het veld stond dacht ik gelijk dit wordt een wedstrijd van Jahanbakhsh niveau en ik kreeg helemaal gelijk. Echt vlees noch vis, die is heel erg druk bezig, vooral met zichzelf maar niet met de wedstrijd." Het spel van de Iraniër kon Driessen dus niet bekoren in tegenstelling tot zijn collega op de vleugel: "Die Paixão gaat nog wel een beetje dreiging van uit en die doet nog wel onverwachtse dingen, maar Jahanbakhsh helemaal niet." 

Arne Slot noemde de confrontatie tegen AZ een topwedstrijd, daar wil Driessen niets van weten: "Ik vond het nooit een topwedstrijd, helemaal niet." De columnist had eigenlijk verwacht dat Calvin Stengs op rechtsbuiten zou spelen en Ramiz Zerrouki op het middenveld: "Ik had het ook wel verwacht. Maar Zerrouki is blijkbaar niet alleen voor topwedstrijden maar ook voor andere wedstrijden dat had hij nu dan ook kunnen doen want Slot vond Stengs centraal heel goed spelen, maar ik vond dat helemaal niet."

De heren proberen te duiden of PSV of Feyenoord momenteel de grootste titelkandidaat is. Volgens Driessen is de top van Feyenoord hoger, maar tonen de Eindhovenaren zich in de competitie constanter: "Als Feyenoord speelt zoals tegen Lazio, dan vind ik Feyenoord verder dan PSV. Maar dat kunnen ze niet elke week. Ze verliezen wel bij Twente en PSV heeft wel heel erg veel doelpunten."

Tot slot bespreken de mannen de uitspraken van de trainer van Newcastle die naar verluidt Yankubah Minteh wil terughalen. Verweij zegt daar over: "Het zou kunnen met toestemming van de speler. Maar dat is natuurlijk een wassen neus, want die club is zijn werkgever en bepaalt hoe zijn toekomst er uit ziet. Dus als Newcastle zegt je moet terugkomen dan zegt hij: ja doe maar." Volgens Driessen zou dat wel eens de situatie kunnen worden: "Anders hoeft hij ook later niet terug te komen. Dan hebben ze je later ineens niet meer nodig. Ik denk dat het voor zijn ontwikkeling wel goed is om bij Feyenoord te blijven ook omdat Slot heel erg gecharmeerd is van hem."

Lees ook