'Natuurlijk hebben ze al iemand op het oog'

'Natuurlijk hebben ze al iemand op het oog'

13 reacties 13
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde in de wedstrijd tegen AZ een moeizame pot voetbal. Harry van der Laan, Dennis Kranenburg en Bas van Noortwijk waren bij Bart Nolles aangeschoven in FC Rijnmond, uitgezonden op regiozender Rijnmond om het Rotterdamse voetbalweekend te bespreken.

Het goede spel van Quinten Timber was de heren wel opgevallen. Van Noortwijk ziet een duidelijke ontwikkeling: "Die is wel aardig vooruit gegaan. Eerst was hij te veel met frivole dingen bezig. Dat moet er soms nog steeds wel uit, zoals bij Lazio uit maar het is wel een bepalende speler." Of Timber al klaar is voor het Nederlandse Elftal houdt hij in het midden, maar als Timber het over langere tijd kan zien kan dat zomaar veranderen: "Als hij zo door gaat dan zal hij de volgende keer wel bij de selectie zitten."

Ivanusec kent een ongelukkige start bij Feyenoord, na een goede indruk tegen zowel FC Utrecht en Celtic raakte de Kroaat geblesseerd. "Het is ook wel lastig om weer op die rijdende trein te kunnen komen, dat zag je ook wel aan Timber vorig jaar", begint Dennis Kranenburg. Volgens de heren is Ivanusec bij uitstek een speler die vanaf het begin moet spelen en in de wedstrijd kan groeien. "Soms heb je zulke spelers hè dat je niet kan invallen, maar in de basis kan starten."

De heren vonden Jahanbakhsh een ongelukkige wedstrijd spelen en snappen niet dat Slot koos voor een middenveld zonder Zerrouki, Van der Laan zegt daarover: "Ik vind dat een Zerrouki, dat hij altijd moet spelen." Toch vindt de analist dat er één speler de doorslag gaf achterin: "Die was godverdorie goed zeg. Hij heerste in de lucht hij regelde alles achterin. Iedereen wordt een beetje beter als hij daar staat. Het is ontzettend fijn dat hij weer terug is."

Het mindere spel van Santiago Gimenez is ook onderwerp van gesprek Harry van der Laan denkt niet dat Feyenoord zich zorgen hoeft te maken en spreekt van 'een fase'. "Hij zit nu in een fase van 'net niet . Er was één zo'n moment met Wieffer die hem net wegkopt. Dat is de fase waarin hij nu even zit, het is net niet." Wie de eerste keeper van het Nederlands Elftal is, is Bas van Noortwijk duidelijk over, dat moet Bijlow zijn: "Het is lastig met die blessures natuurlijk, maar ik blijf hem echt altijd de beste keeper vinden. Dus ik vind van wel. 

De trainer van Newcastle United wist deze week te melden dat hij Yankubah Minteh wel na de winterstop in Newcastle zou willen aanschouwen. Volgens Kranenburg is daar geen sprake van: "Dan moeten drie partijen meewerken, namelijk Feyenoord, Newcastle en Minteh zelf. Dus er zal nog heel wat water door de Maas gaan voor het zo ver komt." Harry van der Laan is wel gecharmeerd van Minteh: "Ik zou het wel heel zonde vinden want hij brengt echt iets extra's met zijn snelheid."

De opvolging van Marino Pusic laat nog op zich wachten, volgens Bart Nolles heeft Feyenoord nog niemand op de korrel en wil Slot iemand die hij vertrouwd en een goede relatie mee heeft. "Dat is toch voor de bühne man," begint Van Noortwijk "Natuurlijk hebben ze al iemand op het oog. Ze hebben allang gekeken wie er beschikbaar zijn en wie er geschikt is. Maar dat gaat hij natuurlijk nooit vertellen."

Lees ook