'Als je succes hebt raak je er heel snel aangewend'

'Als je succes hebt raak je er heel snel aangewend'

9 reacties 9
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord werd afgelopen zondag keihard van de troon gestoten en het lijkt erop dat prolongatie van de titel wel uit het zicht is. Voor dit seizoen werd Arne Slot neer gezet als de koning van het trainersgilde, hoe is dat nu? Dat bespreekt Sjoerd Mossou met Etienne Verhoeff in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad

Is Arne Slot van zijn troon gestoten als koning van het trainersgilde en wat is zijn status nu? "Waardeloze trainer, kan er niet meer van", zegt Mossou met het nodige cynisme. Feyenoord heeft maar 1 punt minder dan vorig jaar. "Voor afgelopen zondag zelfs meer dan vorig jaar. Dat schets het perspectief wel goed, PSV is fantastisch ongekend. Als je puur kijkt naar de prestatie van Feyenoord dit seizoen, dan zaten er een paar teleurstellende wedstrijden bij, maar als je uitzoomt en het over de hele linie bekijkt, dan doet Feyenoord het natuurlijk niet slecht", aldus Mossou.

Supporters beginnen wat te morren door de 'tegenvallende' prestaties van Feyenoord. "Als je succes hebt raak je er heel snel aangewend. Dan vergeet je wel eens waar je vandaan komt. Feyenoord is in alle opzichten sinds Arne Slot aan boord is, dat schept verwachtingen daar is ook helemaal niks mis mee, de lat moet steeds iets hoger, dat hoort bij een topclub. Maar je moet er wel reëel naar kijken, er zitten grenzen aan. Zeker als je zoals Feyenoord niet gelijk doorinvesteert, omdat je dat onverstandig vindt. Dat is in het licht van het verleden bekijkt is het logisch."

Mossou vindt dat Feyenoord wel een probleem heeft. "Er gaat genoeg mis, er is genoeg op aan te merken. Verdedigend gaat het niet goed, maar ook aanvallend aan de zijkanten valt het tegen. De nul wordt ook te weinig gehouden, zeker met een verdediging die hoog wordt ingeschaald. Dan gaat er iets niet helemaal goed als je zoveel goals tegen krijgt", aldus Mossou. Is er een probleem aan te wijzen? "Het is altijd een collectief", zegt Mossou. "Als er druk wordt gezet op de verdediging van de tegenstander, dan wordt het ook makkelijker verdedigen."

Lees meer over
Lees ook