'Nee hij is niet geslaagd voor zijn Champions League examen'

'Nee hij is niet geslaagd voor zijn Champions League examen'

15 reacties 15
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord bleek tegen Atletico Madrid een maatje te klein voor de echte top van de Europa. De Rotterdammers konden in eigen huis geen grip krijgen op de Spanjaarden en verloren uiteindelijk kansloos met 1-3. Sjoerd Mossou zag de wedstrijd in De Kuip en laat zijn licht schijnen over de wedstrijd in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad

Feyenoord was in Spanje nog de bovenliggende partij, maar in De Kuip was dat anders. "Het was een beetje omgekeerd qua spelbeeld en qua echte klasse", aldus Mossou, die er ook bij zegt dat het geen schande is. "Feyenoord kon het niveau van toen niet aantikken. Andersom was Atletico bij vlagen geweldig. Feyenoord bracht net te weinig in deze wedstrijd en dan heeft Atletico zo onvoorstelbaar veel kwaliteit, dat je hem terecht verliest."

Er zit gewoon heel veel verschil in de kwaliteit van spelers. "Als je Morata vergelijkt met Gimenez is dat wel een groot verschil. Dan kun je zeggen dat Gimenez pas 22 is en nog moet leren, maar het is zo slim wat Morata doet." Voor Gimenez zou dit een examen zijn tegen een betere tegenstander, maar zijn examen haalde hij niet. "Nee hij is niet geslaagd voor zijn Champions League examen."

Over Atletico Madrid wordt gezegd dat ze zo ontzettend rustig spelen, terwijl Nederlandse ploegen vaak proberen de tegenstander overal opjagen en vast te zetten. "Het is wat Feyenoord tegenover zo’n ploeg met meer kwaliteit moet zetten," aldus Mossou. "Tegenover betere tegenstanders moet je meer energie in de wedstrijd leggen om dit te kunnen compenseren." 

Lees meer over
Lees ook