Hancko pareert: 'Dat is heel erg ongelukkig'

Hancko pareert: 'Dat is heel erg ongelukkig'

11 reacties 11
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoordspeler Dávid Hancko was na de wedstrij eerlijk over de uitschakeling in de Champions League. De verdediger zag een sterke tegenstander, maar weet ook dat de wedstrijd van gisteren niet de belangrijkste reden was voor uitschakeling. Voor de camera van RTV Rijnmond doet hij zijn verhaal.

Wat zorgde ervoor dat Feyenoord de nederlaag leed? "Natuurlijk de kwaliteit van de tegenstander en ik denk dat we de overwinning niet verdienden. We hadden onze kansen, maar zij waren weer ongelooflijk effectief", aldus Hancko. "De tegenstander maakt het moeilijk, de tegenstander verdedigd ontzettend goed. Als ze voorkomen wordt het heel moeilijk. Dan gaan ze geen druk meer zetten en in de omschakeling zijn ze ontzettend goed."

Er was een groot verschil met de wedstrijd in Madrid, waar komt dat vandaan? "Het verschil met de wedstrijd in Madrid was vooral dat wij niet onze beste wedstrijd speelden. De eerste kansen waren wel voor ons en ik ben er van overtuigd dat als die erin gaan dat het een andere wedstrijd wordt. Daarna speelden zij heel erg slim." Bij Feyenoord vielen twee eigen goals, maar Hancko wijst geen schuldigen aan. "Dat is heel erg ongelukkig. Ik voel mee met de spelers die zelf geen blaam treft. Het is een moment die je niet altijd kunt voorkomen." 

Hancko baalt van de uitschakeling. "Ik ben erg verdrietig, we hoopten op de volgende ronde in de Champions League. We hebben het niet vandaag laten liggen, maar in de uitwedstrijden in Rome en Madrid. Ja we hadden sterke tegenstanders, maar we probeerden echt om de volgende ronde te halen. We gaan ons nu eerst richten op de competitie tot de winterstop staan er nog enkele grote wedstrijden op het programma." 

Hoe gaat Feyenoord zich voorbereiden om de topper tegen PSV? "We moeten goed herstellen. Dan moeten we deze wedstrijd analyseren en dan moeten we ons voorbereiden op de wedstrijd tegen PSV. Zij staan bovenaan en zondag is onze kans om dichterbij te komen."

Hancko denkt niet perse dat PSV de grote favoriet is voor zondag. "Ze natuurlijk in een goede vorm. Ze winnen elke wedstrijd, maar de wedstrijd wordt zoals Champions League wedstrijden beslist op de details. Wij spelen thuis en zullen er alles aan doen om die wedstrijd te winnen. Met het publiek er achter als vandaag moeten we heel ver komen." 

Lees meer over
Lees ook