COLUMN | Van je verdediging moet je het hebben

COLUMN | Van je verdediging moet je het hebben

21 reacties 21
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Even had ik er een hard hoofd in, gisteravond in De Kuip. Het zal toch weer niet? Dacht ik, toen we met een 0-0 stand gingen rusten. Maar gelukkig waren onze verdedigers een stuk alerter dan onze aanvallers.

Het zegt een hoop dat verdediger Geertruida de meeste goals heeft gemaakt dit seizoen, achter topscorer Gimenez. En dat een andere verdediger Hancko gisteren de voorkeur kreeg bij een penalty (en die overigens feilloos binnenschoot). Daarnaast is ook nog eens voor de vijfde keer op rij de ‘nul’ gehouden. Dat rechtsback Nieuwkoop de voorkeur krijgt in de aanval de laatste tijd, zegt óók een hoop. Ja, aan die verdediging van ons ligt het niet echt. Waarom gaat het dan toch weer zo stroef?

Het was niet slecht gisteren, tegen een tegenstander die niet echt voor de winst ging en lekker afwachtend speelde. Je was 90 minuten lang de bovenliggende partij, net als donderdag tegen AZ. Maar het blijkt keer op keer lastige opgave voor Feyenoord om tot creatieve oplossingen te komen. En waar je vorig seizoen nog wissels op de bank had zitten die er ook gewoon 10 inschopten, heb je dat nu helemaal niet. Ben wat dat betreft een beetje bang voor het afbraakvoetbal van Roma, en de halve finale tegen FC Groningen zal in dat opzicht ook vast een draak van een wedstrijd worden.

Ik was stiekem blij dat de tot voor kort onaantastbare Gimenez even niet speelde en dat Ueda zijn kans mocht grijpen. Maar ja, daar werden we ook niet echt warm of koud van. Die arme Japanner kreeg geen bal. En áls ‘ie er eentje kreeg, sprong hij van zijn voet of deed hij er niks mee. Ik mag toch hopen dat Paixao het weer een beetje op zijn heupen krijgt, en dat Ivanusec eindelijk zijn draai vindt. En wat Minteh betreft… Hij is snel. Maar daar is verder alles mee gezegd.

Over hoop gesproken: er schijnt een kansje te zijn dat Timber aanstaande donderdag tegen AS Roma mee kan spelen. Laten we het hopen, want we kunnen wel een beetje pit en creativiteit gebruiken op het middenveld. Op naar donderdag! IIk kan nu al niet wachten op een lekker vijandig Europees sfeertje. Het zal nu toch een keer moeten lukken tegen ze...?

Wouter

Lees ook