Sarri past tactiek aan: 'Ze scoren veel, maar vandaag hebben we ze daarvan af kunnen houden'

Sarri past tactiek aan: 'Ze scoren veel, maar vandaag hebben we ze daarvan af kunnen houden'

3 reacties 3
Foto: Pro Shots

Feyenoord verloor van SS Lazio in stadio Olimpico. De Rotterdammers waren veel in balbezit, maar uiteindelijk was slechts één schot op goal genoeg voor een nederlaag. Maurizio Sarri liet zijn ploeg afwachtend spelen tegen Feyenoord en was na afloop erg tevreden.

De coach bekend dat hij het spel van zijn ploeg tactisch gewijzigd had voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Ze wilden in de wedstrijd blijven door terug te zakken en Feyenoord aan de bal te laten. "Het was onze keuze om weinig druk te zetten op hun centrale verdedigers, omdat ze heel goed kunnen dribbelen en daarom hadden ze meer van de bal", legt 'the smoking one' uit bij Sky sports Italia

Feyenoord is een goed voetballende ploeg en Lazio heeft er alles aangedaan om het spel tegen te houden. Sarri wist dat Feyenoord veel scoort dus paste de tactiek aan. "Ze scoren veel, maar vandaag hebben we ze daarvan af kunnen houden." Sarri zag zelfs dat ze Feyenoord nog meer pijn hadden kunnen doen. "In de laatste 20 minuten hadden we ze meer pijn kunnen doen. Feyenoord gaf toen veel ruimte weg."

Lees ook