Geen zorgen over tegendoelpunten uit corners: 'Alleen tegen FC Utrecht ging dat fout'

Eric Botteghin was hartstikke blij na de 3-2 overwinning van Feyenoord op Heracles Almelo. De wedstrijd op het kunstgras begon nog slecht, de Rotterdammers gingen rusten met de kleinst mogelijke achterstand. Na rust was de schade echter pijlsnel hersteld, sterker nog: Feyenoord stond opeens met 3-1 voor. Botteghin analyseert de wedstrijd op de website van de club. Botteghin: 'De eerste helft was niet slecht, maar we creëerden weinig. Het eerste half uur van de tweede helft waren we écht goed. Na rust waren we agressiever en waren we beter aan de bal. We speelden meer naar voren en kregen daardoor meer kansen. Voor rust lukte dat niet, maar de tweede helft gelukkig wel'. De Braziliaanse verdediger was in zijn nopjes met zijn goal. 'Af en toe moet je ook eens naar de grond koppen, dat is moeilijk voor de keeper. Deze keer stond ik bij de tweede paal, dus dat was beter. Helaas krijgen we er ook twee tegen uit corners, we moeten straks analyseren hoe dat kan. We hoeven ons daar geen zorgen om te maken, normaal gaat dat wel goed. Alleen tegen FC Utrecht ging dat niet goed. Natuurlijk moeten we goed terugkijken wat beter kan'. De samenwerking met Marcos Senesi is fijn, vertelt Botteghin. 'Ik heb er een goed gevoel bij, niet alleen nu maar al de laatste wedstrijden. Niet alleen wij tweeën, maar ook de rest van het team. Dat geeft vertrouwen'. En zo heeft Feyenoord een flink Zuid-Amerikaans tintje, met een Colombiaanse goal (Luis Sinisterra) en die van Botteghin: 'Mooi dat we dat hier kunnen laten zien, in de Nederlandse kou'.