Analyse: Hoe kreeg Feyenoord de selectie met de hoogste marktwaarde

Analyse: Hoe kreeg Feyenoord de selectie met de hoogste marktwaarde

44 reacties 44
Bron: Ad.nl
Foto: VK Sportphoto

Feyenoord heeft volgens Transfermarkt.nl de selectie met de hoogste marktwaarde van Nederland. De Rotterdammers laten Ajax en PSV ver achter zich en het Algemeen Dagblad analyseerde de verandering bij Feyenoord en dat begon bij het aanstellen van Arne Slot.

Slot kwam naar Feyenoord en kwam niet bedelen om extra geld voor aankopen. Hij analyseerde de selectie en wist dat hij met Lutsharel Geertruida, Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Orkun Kökçü en Justin Bijlow vijf spelers had die echt konden groeien in marktwaarde. Bij zijn eerste ontmoeting over zijn visie met de Raad van Commissarissen vroeg hij dan ook niet om geld, maar om opgewaardeerde contracten en ervaren spelers eromheen. 

Inmiddels heeft hij Feyenoord naar een hoger plan getild. De commissarissen waren direct overtuigd en het verhaal van Slot was meer een visie voor Feyenoord dan voor het eerste elftal. Slot kreeg bij zijn aanstelling ook geen eisen omtrent finales, bekers of kampioenschappen. Nee, hij moest zorgen voor aanvallend voetbal en een verhoging van de marktwaarde van spelers. Zijn missie lijkt al geslaagd, al is marktwaarde natuurlijk een momentopname. 

Maar sinds de komst van Slot is Feyenoord regelmatig hofleverancier bij Oranje, zijn spelers zichtbaar beter geworden en straalt het plezier er vanaf. Met eigen jeugdspelers als Geertruida en Hartman die respectievelijk 35 en 25 miljoen waard zijn, heeft ook de opleiding zijn waarde weer bewezen. 

Lees ook