Advocaat verbolgen over zwak verdedigen bij corners: 'Ze staan te slapen'

Dick Advocaat was op de persconferentie na afloop van Heracles Almelo - Feyenoord tevreden over zijn ploeg. Feyenoord toonde zich veerkrachtig na een 0-1 achterstand met rust. Rijnmond ondervroeg de coach. Advocaat: 'De eerste helft was het niet goed, tot het middenveld ging het aardig maar we kwamen niet bij de goal van Heracles', aldus Advocaat geciteerd door Rijnmond. 'Dat had ook te maken met dat zij defensief goed stonden, onze backs kregen geen ruimte. In de tweede helft probeerden we dat anders door de backs niet op te laten komen, maar druk te zetten vanuit het middenveld. Daardoor kregen we veel meer ruimte, dat liep goed doen'. Feyenoord kreeg twee doelpunten tegen uit hoekschoppen. Hoe kan het steeds zo misgaan? 'Daar zijn op zich goede afspraken over gemaakt, maar er staan er toch een paar te slapen. De spelers zeiden mij trouwens dat er een blok aan vooraf ging, maar bij de tweede goal gebeurt het weer. Tien man voor de goal moet genoeg zijn om het duel te winnen. Of niet?'. Over de afspraken die zijn gemaakt over of spelers een 'paal moeten nemen' is Advocaat duidelijk: dat bepaalt de keeper. En zo heeft Feyenoord de smaak te pakken. Advocaat is uiteraard blij. 'De tweede helft kregen we de smaak te pakken en ging het lopen met vaak één keer aanraken. Toen hadden we ook verder kunnen uitlopen'.