Sneijder wijst opmerkelijke uitblinker aan: 'De belangrijkste bij Feyenoord'

Sneijder wijst opmerkelijke uitblinker aan: 'De belangrijkste bij Feyenoord'

12 reacties 12
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist met speels gemak te winnen van Vitesse in het eigen stadion. Vroeg in de tweede helft was de westrijd met 3-0 al gespeeld. De confrontatie met de Arnhemmers werd in de slotfase nog opgeluisterd met het eerste officiële doelpunt van Antoni Milambo en kon het vizier op de Champions League wedstrijd tegen Lazio Roma.

In Veronica Offside op de tv-zender Veronica wordt onder andere de voorbije Eredivisieronde besproken, Dick Advocaat zegt daar over: "Het is ongelofelijk hoe makkelijk Feyenoord speelde, ik heb Vitesse echt helemaal niet gezien." Over wie de beste spits in de Eredivisie is zijn de heren duidelijk. Pavlidis en Gimenez maakten allebei al dertien goals, toch is laatst genoemde de beste spits van de Eredivisie: "By far een geweldige spits", zegt Sneijder. Advocaat beaamt dat: "Als je ziet hoe die loopt ook en die goal maakt met z'n rechtervoet. Geweldig."

Sneijder steekt van wal over het spel van Feyenoord en in het bijzonder van twee spelers: "Ik vind Stengs echt zo goed. Die groeit per week. Die is echt weer op z'n niveau. Maar ik vind Timber de belangrijkste bij Feyenoord. Dat meen ik echt. Feyenoord is veel in de aanval maar als ze hem verliezen zit hij er bovenop waardoor ze kunnen blijven aanvallen. Hij zit overal tussen en dat blijft hij tot en met de 85e minuut doen. Hij is hongerig." Wim Kieft ziet wel waardoor dat komt: "Dat komt ook door Slot hè die krijgt bij elke speler dat gemakzuchtige eruit, Stengs, Timber en ook bij Kökçü eerder."

Wesley Sneijder denkt dat PSV kampioen wordt vanwege het gemak waarop de wedstrijden gewonnen worden en het feit dat het gat nog vier punten is. Wim Kieft en Dick Advocaat denken juist dat Feyenoord de kampioen gaat worden. "Ik denk dat Feyenoord aggressiever is." Kieft beaamt dat en ziet dat het op de onderlinge duels aan zal komen. 

Lees ook