'De rituele slachting van Senesi was op televisie al lang en breed begonnen'

'De rituele slachting van Senesi was op televisie al lang en breed begonnen'

Marcos Senesi begon tegen Heracles voor het eerst in de basis bij Feyenoord. De centrale verdediger deed dat volgens Sjoerd Mossou weifelend en twijfelend, maar het afbranden van de verdediger lijkt toch wat te ver te gaan.


Mossou maakt in zijn column in het Algemeen Dagblad een vergelijking met de start van Matthijs de Ligt bij Juventus. "Ik moest aan Bambi denken – niet badinerend bedoeld. Steeds wanneer Senesi wat nerveus een bal wegschoot, voelde ik mededogen."

Mossou zag met verwondering de kritiek op de centrale verdediger in de overige media. "De rituele slachting van Senesi was op televisie al lang en breed begonnen. In de studio van Fox Sports zat Kenneth Perez zo spottend te grijnzen, dat zijn mondhoeken haast voorbij zijn oren krulden."

Bij NOS Voetbal ging het zelfs nog verder. "’s Avonds zei Rafael van der Vaart dat hij hevig verlangde naar Eric Botteghin. Johan Derksen vond Senesi maar een ‘Jandoedel’, wat op zichzelf natuurlijk een mooi woord is, bijna net zo mooi als ‘oelewapper’."

FR-Fans.nl mini poll

Wordt er te snel geoordeeld?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 132 reacties

Gast7667508875

Je plaatst een bericht als Gast7667508875