'Waarom worden spelers bij Feyenoord bijna altijd slechter?'

'Waarom worden spelers bij Feyenoord bijna altijd slechter?'

In de wereld van de nieuwe media weet de podcast steeds meer zijn weg te vinden. Zo ook de NOS Voetbalpodcast onder leiding van Arno Vermeulen. De chef sport van de NOS blikt daarin met Jeroen Elshoff, Jan Roelfs en Arman Avsaroglu terug op het afgelopen weekend. Jan Roelfs zag Feyenoord furieus uit de startblokken komen en vond Berghuis z’n rol te vergelijken met Messi bij Barcelona. Met het vertoonde spel en de stand van 0-2 na 12 minuten had daar ook alle schijn van. Toch wist Feyenoord zich in de luren te laten leggen en met 3-2 achter te komen. “De volwassenheid is ver te zoeken bij Feyenoord, er is niemand in het elftal die dan de lijnen uit gaat zetten er is niemand die temporiseert”,


“Ik gun Feyenoord bijna een reis naar de psycholoog, want ik vind het een labiel elftal”, zegt Avsaroglu. Het mentale gedeelte zit niet goed volgens de journalist, meer dan het tactische deel. Avsaroglu vindt dat er geen gebrek is aan kwaliteit: “Het zou zomaar kunnen dat Feyenoord straks tegen Ajax gaat spelen in de Kuip en het weer 3-0 wordt. Want ik heb het gevoel dat het er wel in zit.”

Toch zijn de overige heren niet al te optimistisch over de prestaties van Jaap Stam bij Feyenoord. De coach krijgt het niet voor elkaar om zijn team 90 minuten te laten voetballen. “Hij is niet blij hoe het gaat, snel geïrriteerd,” zegt Roelfs over het gedrag van Jaap Stam. Waarna de commentator verder gaat: “Ik zie alleen en dat kunnen wij van de buitenkant zien. Je ziet niet bepaald een lijn in het elftal of ontwikkeling waarvan je zegt dat geeft vertrouwen dat het snel beter gaat.” Vermeulen ziet een opvallende tendens bij Feyenoord in de laatste jaren: “Waarom worden spelers bij Feyenoord nooit beter, waarom worden spelers bij Feyenoord bijna altijd slechter als ze daar spelen de laatste jaren?”

Lees meer over:

Discussieer mee! 37 reacties

Gast3211840882

Je plaatst een bericht als Gast3211840882