'Iets dat kenmerkend is voor de speelstijl van Arne Slot'

'Iets dat kenmerkend is voor de speelstijl van Arne Slot'

3 reacties 3
Bron: NPO Start
Foto: Pro Shots

Bij Studio Voetbal op NPO1 blikken Arno Vermeulen, Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en Michiel Kramer terug op de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht, die door de Rotterdammers met 4-2 werd gewonnen, na een geweldige come-back van een 0-2 achterstand.

Wel of geen rode kaart voor Quilindschy Hartman?

Volgens Arno Vermeulen zijn de regels dusdanig aangepast dat het niet met zekerheid kan worden gezegd of Hartman rood had moeten krijgen of niet. 'Het ligt volledig aan de interpretatie van de situatie', begint Vermeulen. 'Op het moment dat een speler wordt gehinderd bij het op doel lossen van een schot, waarbij de tegenstanders de intentie heeft om de bal te spelen, dan is dat geel', legt Vermeulen uit. 'Daarom vind ik het ook geen blunder van de scheidsrechter.' 

Oud-Feyenoorder Michiel Kramer is het daar niet mee eens. 'Hartman gaat helemaal niet voor de bal, maar voor de benen van de aanvaller, waarbij hij hem ook nog eens in de rug loopt. Voor mij was het een rode kaart', aldus Kramer.

Positieve agressie bij Feyenoord

Oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk keek vandaag zijn ogen uit naar het spel van Feyenoord, met name in de tweede helft. 'Er zat zoveel positieve agressie bij Feyenoord, iets dat kenmerkend is voor de speelstijl van Arne Slot. Ze grepen FC Utrecht bij de strot, die kregen geen lucht meer.

Opvallers bij Feyenoord waren volgens Van Hooijdonk Igor Paixão, Quinten Timber en de teruggekeerde Calvin Stengs. 'We hebben vaak kritiek op hem gehad', doelt Van Hooijdonk op de rechtervleugelaanvaller Igor Paixão, 'maar hij gaat steeds beter spelen. Daarnaast maakt hij vandaag een geweldig doelpunt, van ook nog heel ver. Die bal was niet te houden voor de doelman van FC Utrecht', aldus Van Hooijdonk.

Als het aan Michiel Kramer ligt dan is de man van de wedstrijd, zonder enig twijfel, de Slowaaks international, Dávid Hancko. 'Naast het feit dat hij een geweldig doelpunt maakte, als een echte rasaanvaller, toonde hij veel initatief vandaag, goed inzicht en was op geen fout te betrappen. Voor mij zonder twijfel de Man of the Match van vandaag', aldus Kramer.

Beelen of Trauner?

'Zonder meer Beelen', begint Afellay. 'Die jongen doet het meer dan goed als vervanger van de geblesseerde Gernot Trauner', begint Afellay. Daarnaast geeft de oud-PSVer aan dat Beelen een jonge speler is die een bepaalde marktwaarde vertegenwoordigt. 'Hij heeft over de tweede wedstrijden tegen AS Roman Lukaku volledig uit de wedstrijd gehouden.'

Lees ook