Dramatische cijfers in de Kuip: 'Dit is toch wel echt opmerkelijk'

Dramatische cijfers in de Kuip: 'Dit is toch wel echt opmerkelijk'

20 reacties 20
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In amper een week tijd lijkt de sfeer in Rotterdam en omstreken volledig omgeslagen. De ploeg van Arne Slot wist geen plek in de knock-outfase te bemachtigen van de Champions League en zag de achterstand op koploper PSV oplopen tot tien punten. Bij Voetbalpraat op ESPN vraagt Arno Vermeulen zich hardop af waarom Zerrouki wel tegen PSV en niet tegen Atletico Madrid speelde: "Ik heb het antwoord niet dat hij zou beginnen. Ik vind het nog steeds onlogisch dat hij begon."

Ook Kenneth Perez zette zijn vraagtekens bij de tactische keuzes van Arne Slot in de twee cruciale wedstrijden en de rol van Ramiz Zerrouki. "Terwijl ik juist had verwacht dat hij tegen Atletico zou spelen. Dan had hij in de ruimte kunnen spelen die Griezmann liet door te zwerven. Maar nu tegen PSV had je die ruimte juist niet en had hij geen afspeelmogelijkheden."

De analist van ESPN vindt het verval van Feyenoord sinds de thuiswedstrijd tegen Lazio Roma wel erg groot en snapt daarbij weinig van de aankoop Calvin Stengs: "Over veertien wedstrijden denk je, ja hij heeft drie wedstrijden gespeeld dat je denkt: wauw. Verder is het ook niet alles, als je op 25-jarige niet constant ben, word je het dan nog?" Met name de onvolwassenheid is Perez een doorn in het oog: "Je koopt hem toch voor de wedstrijden tegen Lazio, PSV en Atletico en daar sneeuwt hij helemaal onder. Klinkt misschien hard, want ik vind het een leuke jongen maar, ik vind het weggegooid geld eigenlijk."

Volgens Maarten Wijffels is het verschil tussen PSV en Feyenoord dit jaar eigenlijk niet zo moeilijk: "Het is niet zo heel ingewikkeld toch. PSV koopt spelers van een hoger niveau die PSV beter maken en Feyenoord koopt spelers van een niveau lager die ze zelf beter moeten maken. Bijvoorbeeld Lozano zou het niveau direct opkrikken en zo ver is Feyenoord nog niet." De journalist van het Algemeen Dagblad gaat verder: "Feyenoord heeft in de Eredivsie toch gewoon een prima seizoen? Maar ja PSV heeft echt een ongelofelijk seizoen. Als je tweede wordt heb je Champions League, dan heb je de jackpot."

Feyenoord wist nog niet één van de zeven topwedstrijden in de Eredivisie (tegen PSV en Ajax) onder Arne Slot in de eigen Kuip te winnen. Een opvallende slechte statistiek in het tijdperk Arne Slot, zo beaamt Arno Vermeulen: "Bij sommige statistieken denk je, het zal wel, maar dit is toch wel echt opmerkelijk."

Lees ook