Verdedigende problemen: 'Geen opbouwend vermogen, nooit de diepte bereiken'

Verdedigende problemen: 'Geen opbouwend vermogen, nooit de diepte bereiken'

Feyenoord staat aan de vooravond van de competitiestart. De Rotterdammers leven een beetje tussen hoop en vrees. Door de vele blessuregevallen is het nu al lastig inschatten waar ze staan. In de Leeuwarder Courant komen enkele prominenten met een Feyenoord verleden aan het woord.


De algemene tendens onder Pascal Bosschaart, Royston Drenthe, Rinus Israël, Mario Been en Emile Roemer is, dat Feyenoord minder kwaliteit heeft dan Ajax en PSV. Toch is Drenthe nog redelijk positief en vindt hij vooral dat ze in Rotterdam eens af moeten van de gedachte bij voorbaat minder te zijn dan Ajax en PSV. "Het is veel te vroeg om conclusies te trekken. Waar ze bij Feyenoord eens van af moeten is de gedachte dat ze bij voorbaat al minder zijn dan Ajax en PSV."

Israël heeft het vooral te doen met Jaap Stam. "Die verdediging, zeg. Geen opbouwend vermogen, nooit de diepte bereiken. Dat kan toch niet? Ik heb het een beetje te doen met Stam." Roemer is een stuk positiever dan Israël. "Rust, stabiliteit en een duidelijk plan waar de club naar toe moet; daar snakken we naar. Anderzijds ben ik wel zo optimistisch dat ik denk dat het op sportief vlak goed komt met Feyenoord."

Been en Bosschaart denken vooral dat er spelers bij moeten.. "Ja, natuurlijk zie ik dat het in verdedigend opzicht nog wat te wensen overlaat. Maar ik denk dat de problemen al voor een groot deel zijn opgelost wanneer er een goede linker centrale verdediger bij komt", zegt Been. Bosschaart denkt vooral dat er een scorende spits bij moet. "Ik ben het met Jaap Stam eens dat er spits bij moet die goals maakt en achterin ga je het met de huidige verdedigers ook niet redden."

Discussieer mee! 102 reacties

Gast4124472388

Je plaatst een bericht als Gast4124472388