Drenthe voorspelt grote toekomst: 'Niet alleen bij Feyenoord maar ook bij het Nederlands elftal'

Drenthe voorspelt grote toekomst: 'Niet alleen bij Feyenoord maar ook bij het Nederlands elftal'

Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist de aanval van AZ af te slaan en heeft de tweede plaats in handen. Uitblinker in die wedstrijd was Quinten Timber, Ruud Gullit was zeer onder de indruk van de middenvelder: "Ik was van Timber echt zo onder de indruk." 

In Rondo, uitgezonden op Ziggo Sport zegt de voormalig Feyenoorder: "Timber speelde zo verschrikkelijk goed, zo dominant. Ik heb wel een advies voor hem: Kijk wel uit met de tackles die je maakt. Want je kan je zomaar blesseren. Hij gaat nog wel te wild erin af en toe." Dick Advocaat ziet dat het niveau van de selectie hem heeft geholpen: "De concurrentie op het middenveld is goed geweest voor hem. Want als hij even minder is dan kost het hem zijn plek."

Royston Drenthe maakte zijn debuut in Rondo en volgt Feyenoord als supporter nauwlettend waaronder Quinten Timber: "Je ziet dat hij zichzelf enorm aan het ontwikkelen is. Zeker toen met die actie dat hij hem eerst nog goed legt met een Ronaldo hakje." Drenthe wordt gevraagd hoe hij naar Quillindschy Hartman kijkt: "Ik kijk echt met hartjesogen naar Hartman. Die drive is niet normaal. Het is een speler die niet per se door een tegenstander heen loopt. Maar hij doet het met beleid. Hij laat zijn tegenstander gelijk weten dat die er niet doorheen komt."

De linksback van onder andere Feyenoord en Real Madrid voorspelt Hartman een grote toekomst: "Ik denk dat het een speler kan worden die belangrijk is, niet alleen bij Feyenoord maar ook bij het Nederlands elftal." Dick Advocaat is ook zeer onder de indruk van de zelf opgeleide speler: "Hij is eigenlijk heel erg volwassen voor zijn leeftijd. Hij weet precies zijn momenten te kiezen."

Marco van Basten ziet dat er in Rotterdam goed met de jeugd om wordt gegaan en dat het zijn vruchten af werpt: "Feyenoord is nu de talentenfabriek aan het worden. Eerst Malacia en nu Hartman." Van Basten is ook onder indruk van de rest van de verdediging. "Ik kan enorm genieten van dat centrale duo, zoveel rust aan de bal." Advocaat ziet ook dat de keeper daarin een grote rol speelt: "Bijlow doet dat natuurlijk geweldig want die kan ook goed meevoetballen." In de kampioensstrijd denkt dat Van Basten nog steeds dat de Rotterdammers aan het langste eind zullen trekken: "Ik vind Feyenoord stabieler, ook al hebben ze links en rechts wat puntjes verloren."

Lees ook