Feyenoord beslist tactische strijd: 'Onze trainer heeft altijd gelijk'

Feyenoord beslist tactische strijd: 'Onze trainer heeft altijd gelijk'

9 reacties 9
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord kan met een positief gevoel de interlandperiode ingaan na het succesvol afsluiten van de topper tegen AZ. De ploeg uit Rotterdam veroverde de tweede plaats op de ranglijst door een overwinning op de club uit Alkmaar en blijft in de race met PSV. Voor de camera van ESPN stond Gernot Trauner bij Mario Been en Kees Luijckx klaar om zijn analyse van de wedstrijd te delen. 

Mario Been zag een moeilijke wedstrijd waarin weinig kansen waren: "De kansen die er waren, waren met name afstsandschoten, maar ze hebben wel heel erg weinig gecreërd." Luijckx zag dat de wedstrijd wel iets weg had van een schaken: "Ik vond het een hele tactische wedstrijd."

Mario Been vond dat de wedstrijd beslist werd door de enorm sterke verdediging van Feyenoord. "Het is heel lastig tegen deze laatste lijn van Feyenoord. Zoals die staan, ik geloof dat Trauner geen duel heeft verloren. En ook Hartman heeft zijn tegenstanders helemaal opgevreten, daar kwam geen enkele dreiging van af."

Gernot Trauner sloot bij de analisten aan en was het eens dat het een zeer tactische wedstrijd was. De aanvoerder wordt gevraagd of Arne Slot de doorslag heeft gegeven in dit duel: "Onze trainer heeft altijd gelijk. We wisten dat we de punten nodig hadden nadat PSV wederom had gewonnen. Ik geloof dat wij meer kansen hadden, zij hadden vrijwel geen enkele kans. Dus ja het is verdiend. We speelden heel gefocust en volwassen."

De verdediger wordt gevraagd of het frustrerend is dat er in Eindhoven zo makkelijk de punten aaneen geregen worden: "Tuurlijk kijken we naar PSV maar we zijn gefocust op onszelf." Over de wedstrijd tegen AZ zegt Trauner nog: "Er waren vandaag veel harde duels, maar wij stonden ons mannetje vandaag. De organisatie van AZ was erg goed daarom zag je weinig kansen vandaag."

Lees meer over
Lees ook