Trauner: 'Ik ben daar ontzettend blij mee'

1 reactie 1
Bron: Rijnmond.nl

Feyenoord won eerder op de dag de veertiende KNVB beker in de clubgeschiedenis, door NEC Nijmegen met 1-0 te verslaan in De Kuip. Eén van de spelers die vandaag speelminuten kregen is de Oostenrijker Gernot Trauner. Voor de camera van RTV Rijnmond blikt de verdediger terug op de gewonnen bekerfinale.

'Het is iets speciaals om een tweede prijs te winnen met Feyenoord', begint Trauner aan zijn interview. Volgens de centrale verdediger van Feyenoord was het geen makkelijke wedstrijd tegen NEC Nijmegen, met name in de eerste helft, waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren en NEC Nijmegen zelfs de betere kansen wist te creëren. 'In de tweede helft stonden we beter en kregen we een betere grip op de wedstrijd', vervolgt Trauner, 'en uiteindelijk hebben we terecht gewonnen.'

Voor Trauner betekende deze bekefinale ook tegelijk zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Feyenoord. 'Een prachtige mijlpaal', zegt de Oostenrijker. 'Het had niet beter gekund dan een finale, ik ben daar ontzettend blij mee.'

De verdediger geeft een grote pluim aan NEC Nijmegen en vooral voor de manier waarop de tegenstander deze wedstrijd had voorbereid. 'Ze hebben het ons ontzettend moeilijk gemaakt met de opbouw van achteren, door voorin heel agressief en fel te spelen. Ook hebben ze heel erg goed verdedigd.' Volgens Trauner waren de eerste 10 tot 15 minuten het lastigst voor de ploeg van coach Arne Slot.

Verder geeft de Oostenrijker aan dat na het doelpunt van teamgenoot Igor Paixão er een soort van opluchting door het stadion ging. 'Uiteindelijk gaat het om winnen en dat hebben we gedaan. Ik ben ontzettend trots op onze jongens. We hebben hier keihard voor gewerkt met zijn allen', aldus Trauner.