'Er wordt nog wel wat van je gevraagd als je tegenwoordig bij Feyenoord in het eerste speelt'

'Er wordt nog wel wat van je gevraagd als je tegenwoordig bij Feyenoord in het eerste speelt'

24 reacties 24
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Voor Feyenoord zit het jaar 2023 er inmiddels op. Met het kampioenschap vorig jaar, de kwartfinale van de Europa League en dit seizoen de Champions League poulefase is er genoeg om op terug te kijken dit seizoen. Bij Rijnmond kijken ze terug op het jaar 2023 van Feyenoord, Bart Nolles zit met Mario Been, Dennis van Eersel en Harry van der Laan terug op de prestaties.

Nolles vraagt voorafgaand aan Been wat voor cijfer hij Feyenoord geeft voor afgelopen jaar. "Van mij krijgen ze toch wel een 8,5." Feyenoord werd voor de 16e keer landskampioenschap. "Ik denk dat de intensiteit die Feyenoord in alle wedstrijden haalde niet te evenaren was door de andere clubs. Je merkt wanneer hun vol gas gingen, was er geen ploeg die hun een vinger in de weg konden leggen. Dit seizoen is het anders, omdat er andere clubs zijn bij gekomen en dan met name PSV." 

Is Feyenoord na de zomer ook met minder intensiteit gaan spelen? "Dat lijkt misschien zo, maar als je het gaat terug vertalen naar de punten, de goals, het aantal schoten dan staan ze er nog beter voor dan vorig seizoen", aldus Been. "Je hebt met PSV nu een ploeg die ongenaakbaar is." 

Er zijn jaren geweest dat Feyenoord niet uit kon spreken dat ze voor de titel gingen, is de club nu in een situatie belandt dat ze wel elk jaar voor de titel moeten gaan? "Het heeft natuurlijk ook te maken met een bepaalde organisatie. Er is rust, er is duidelijkheid, er is een logische manier van aankopen, dat is ook wel eens anders geweest. Nu zie je dat er spelers binnen komen die de manier van spelen van Arne Slot vrij snel machtig kunnen maken. Er wordt nog wel wat van je gevraagd als je tegenwoordig bij Feyenoord in het eerste speelt. Met al dat soort dingen denk dat Feyenoord tegenwoordig wat meer continuïteit uitademt en dat vind ik mooi om te zien", aldus Been.

Lees ook