'Aan zo'n excuus achteraf heb je helemaal niets'

In gesprek met RTV Rijnmond blikt de zichtbaar teleurgestelde Vermeer terug op de verloren Klassieker. 'Geen idee waar ik moet beginnen, we beginnen goed, hebben twee goede kansen gehad en die moesten er gewoon in.' Kenneth Vermeer vervolgt: 'Dan weet je dat ook Ajax kansen gaat krijgen en dat gebeurde ook. Helaas krijgen we vlak voor rust een onterecht dolepunt om onze oren en dan ga je toch met een ander gevoel de tweede helft in.' Volgens de doelman van Feyenoord had de ploeg van Giovanni van Bronckhorst een duidelijke afspraak gemaakt in de rust, maar al na vier minuten in de tweede helft viel het complete plan in het water. 'Je begint met de beste bedoelingen aan de tweede helft, maar je komt al snel op een 0-2 en wederom uit een standaard situatie. Dat is gewoon balen. We moesten beter uitverdedigen.' In de rust schijnt Kevin Blom zijn fout bij het eerste doelpunt te hebben toegegeven en zijn excuses te hebben aangeboden. Kenneth Vermeer heeft daar weinig aan. 'Hij maakt zo'n fout op zo'n belangrijk moment en meent dat zelfs VAR een hoekschop had gezien. Dan weet je dat, hoe onterecht ook, je er niks aan kan doen. Aan zo'n excuus achter heb je helemaal niks.'