Hoofdbrekens voor Feyenoord: 'Hij moet in de zomer verkocht worden'

Hoofdbrekens voor Feyenoord: 'Hij moet in de zomer verkocht worden'

9 reacties 9
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Fortuna, FC Twente en NEC wisten Feyenoord in de eigen Kuip op een gelijkspel te houden. Dat lukte Ajax niet in de Klassieker. De Amsterdammers kregen een oorwassing van jewelste door een goed voetballend en agressief Feyenoord. Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad was aangeschoven bij Voetbalpraat op ESPN om samen met Freek Jansen en Kenneth Perez de wedstrijd te bespreken.

Gouka zag dat Feyenoord heel volwassen speelde, een trendbreuk met het verleden: "De laatste 20 keer dat de Klassieker in de Kuip was gingen ze er natuurlijk ook wel op met schuim op de bekken van de supporters. Maar nu hielden ze ook het koppie er bij." Kenneth Perez vindt dat dat niet losgezien kan worden van de huidige staat van Feyenoord en Ajax: "Nu hebben ze ook wel de kwaliteit en het ontbreken van de kwaliteit bij de ander. Dit was qua mentaliteit de zwakste tegenstander van Feyenoord in de Kuip."

Volgens Mikos Gouka was Feyenoord nog genadig voor Ajax en dat wordt beaamt door de supporters die hij sprak: "De Ajacieden die ik heb gesproken hadden echt de vrees dat het nog veel erger had kunnen zijn. Dan heb je het nog niet eens over een niet gegeven rode kaart en penalty momenten." Volgens de journalist van het AD was de wedstrijd een opmerkelijke gewaarwording: "De goals vallen vooral uit persoonlijke fouten met indribbelen. Dat kun je voorkomen met de lange bal."

Statement Gimenez

Vandaag verscheen er een opvallend statement van Santiago Gimenez. De spits van Feyenoord verontschuldigde zich dat hij de supporters heeft teleurgesteld de afgelopen tijd. "Hij was de enige die niet gelukkig op het veld was, op de spelers en staf van Ajax na. Hij ging ook van het veld alsof ze achter stonden dus misschien dat hij daarom dacht: Ik moet een statement maken. Je ziet een worstelende jongen in de spits staan."

"Worstelende Gimenez?" vraagt presentator Wouter Bouman zich af, waar Kenneth Perez op inhaakt: "Maar dat trekt hij ook naar zich toe door zo'n statement. Dit was zijn wedstrijd geweest om met bijvoorbeeld twee goals het veld af te gaan en mee te kunnen feesten." Gouka weet ook dat Feyenoord in zijn maag zit met de spits: "Hij moet in de zomer verkocht worden. En als je hem op de bank zet of veel wisselt dan gaat zijn waarde niet omhoog. Al moet je jezelf ook afvragen als hij mag blijven staan en hij scoort niet of hij dat goed is voor zijn marktwaarde."

Uitzonderingspositie Gimenez

Volgens Gouka weet Santiago Gimenez dat hij een speciale positie heeft in Rotterdam: "Hij zal zich ook wel beseffen dat hij nergens zo behandeld zal worden als in De Kuip want als hij ballen het stadion uit schiet staan ze nog op de banken. Hij mag oneindig blijven staan." Daarnaast heeft Gimenez geen concurrent die op de deur bonkt: "Het is een Japanse jongen, dan weet je het wel. Dat is een jongen die niet met z'n vuist op tafel slaat. Maar behalve bij Heerenveen heeft hij het ook echt niet laten zien toen hij mocht invallen." Volgens Kenneth Perez kan Feyenoord het zich ook niet permitteren om Gimenez niet op te stellen met de bekerfinale voor de deur: "Als hij de bekerfinale beslist dan zullen de clubs toch wel iets meer betalen maar zoals het nu gaat is het slecht voor de club, dan zie je de miljoenen verdampen."

Wouter Bouman haalt de prestaties van Yankubah Minteh aan die Ajax met twee goals en een assist veel pijn deed. 'Don't fall in love with a loanplayer. zeggen ze in Engeland dan toch?' Volgens Gouka zit dat wel iets anders: "Ik vind hem in de Kuip helemaal niet zo populair maar als je ziet wat voor immense stappen hij momenteel aan het zetten is. Stel hij blijft nog een jaar, dan speelt hij heel de Eredivsie aan gort." Volgens Kenneth Perez kan Newcastle ook anders besluiten: "Misschien willen ze net als PSG bij Simons dat hij een stapje hoger bijvoorbeeld in de Bundesliga aan de slag gaat."

Lees ook