'Ongeloof over mogelijke huldiging op Binnenrotte'

Woensdag werd bekend dat Feyenoord, wanneer het de beker wint op zondag 21 april, gehuldigd gaat worden op de Binnenrotte. Dus niet op de geliefde Coolsingel. Bij de supporters zorgde dit nieuws voor gemor, maar zelfs in de politiek worden hier vragen over gesteld. Het Algemeen Dagblad schreef er een stuk over.

GroenLinks Rotterdam stelde er zelfs de vraag of er toch niet richting de Coolsingel gegaan kan worden bij eventuele bekerwinst. Het is algemeen bekend dat de Coolsingel dé plek is waar Feyenoord gehuldigd wordt bij een landskampioenschap, zoals vorig jaar. Doordat de beker als minder belangrijk wordt gezien, lijkt nu voor de Binnenrotte gekozen te worden. De gemeente Rotterdam heeft dit in samenspraak met de politie besloten. GroenLinks Rotterdam laat het er niet bij zitten en stuurt een brief aan de raad: ‘Bij het winnen van de beker hoort natuurlijk een groot feest.’ De politieke partij vraagt of er toch nog overwogen kan worden om de eventuele huldiging te verplaatsen naar de geliefde Coolsingel.

Ook supporters reageren niet altijd positief op de ‘mindere’ locatie. ‘Jullie schrijven Coolsingel verkeerd’,  wordt op X gepost door een Rotterdamse supporter onder het bericht van de gemeente. Een andere supporter is nog duidelijker: ‘Wat is er mis met op dezelfde avond nog op de Coolsingel?’ Toch zijn er ook tegengeluiden: ‘De Binnenrotte is een prima locatie, Coolsingel is voorbehouden voor hoofdprijzen. Motiveert alleen maar meer om kampioen te worden.’

Feyenoord heeft nu een interlandbreak, waarin de spelers ook een paar dagen vrij hebben. Daarna zal er weer gekeken worden naar de competitie, met daarin onder andere ‘de klassieker’ op 7 april. En op 21 april wacht de bekerfinale tegen NEC, om 18.00 uur in De Kuip.

 

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten