UITGELICHT | Hartman waant zich in speeltuin tegen Heracles Almelo

UITGELICHT | Hartman waant zich in speeltuin tegen Heracles Almelo

4 reacties 4
Bron: Fotmob.com
Foto: Pro Shots

Feyenoord won gisteren betrekkelijk eenvoudig in eigen huis van Heracles Almelo. De laagvlieger in de Eredivisie kon het Feyenoord geen moment echt moeilijk maken. Bij Feyenoord scoorden, op Timber na, alle spelers een 7 of hoger. Maar volgens de statistieken was Quilindschy Hartman de absolute uitblinker. 

Hartman had in de wedstrijd tegen de Almeloërs alle kans om op te stomen op de linkervleugel. Met Luka Ivanušec voor zijn neus die veel naar binnentrok en goed oog had voor de opstomende linksback, moet hij zich in een speeltuin gewaand hebben. Ook de statistieken spreken in zijn voordeel, zo valt te lezen op Fotmob.com

Verdedigend

Heracles had aanvallend niet veel in te brengen, maar als ze al vooruit wilden, was Hartman een van de spelers die snel de bal veroverde. Hij heroverde 10 ballen in de wedstrijd, maakte één tackle en heroverde daarmee de bal. Ondanks zijn sterke optreden verloor hij de helft van zijn duels. Van de acht won hij er vier. 

Aanvallend

Aanvallend kon hij zich lekker uitleven. Zo creërde hij vijf kansen voor zijn teamgenoten, maar geen van die kansen werd gepromoveerd tot assist. In aanvallend opzicht had hij samen met Ivanušec een goede klik. Hartman had 94 balcontacten in aanvallend opzicht en deed daar veel goeds mee. Zijn enige schot miste wel het doel. Op basis van zijn voorzetten was de verwachten dat hij 0,41 assists zou afleveren, daar valt dus nog wat aan te verbeteren.

Lees ook