DE TEGENSTANDER | Kan Feyenoord PSV afstoppen?

Wordt het nog spannend in de competitie of beslist PSV de strijd om het kampioenschap? Deze vraag moeten we zondag maar opnieuw stellen, dan nemen PSV en Feyenoord het voor de vierde (!) keer dit seizoen tegen elkaar op. De nummers één en twee van de competitie willen beide koste wat het kost winnen. De één om de titel veilig te stellen, de ander om de tweede plek steviger in handen te krijgen en wie weet de titelrace nog spannend houden. De wedstrijd wordt zondag om 14:30 uur in Eindhoven afgetrapt na het fluitsignaal van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

HISTORIE

In de inleiding werd het al beschreven. PSV en Feyenoord treffen elkaar alweer voor de vierde keer dit seizoen. Drie keer speelde Feyenoord thuis en nu is het de beurt aan de Eindhovenaren in eigen stadion. PSV won voorafgaand dit seizoen de Johan Cruijff Schaal in De Kuip (0-1) en wist de competitiewedstrijd eind 2023 te winnen in Rotterdam (1-2). Feyenoord en PSV werden ook aan elkaar geloot in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Na een spannende wedstrijd kwam Feyenoord als winnaar uit de strijd (1-0). Aan Feyenoord de taak om de serie dit seizoen gelijk te trekken. Als je naar de historie in het algemeen kijkt: Feyenoord speelde al 86 duels in Eindhoven tegen PSV. Daarin trekt Feyenoord niet aan het langste eind: 25 keer werd er gewonnen. 18 keer werd er gelijkgespeeld en 43 keer kwam PSV als winnaar uit de strijd in eigen huis. In De Kuip was Feyenoord wel de baas over PSV: 43 keer wonnen de Rotterdammers, er werd 27 keer gelijkgespeeld en PSV nam zestien keer drie punten mee. Daarnaast is de wedstrijd drie keer op neutraal terrein gespeeld. PSV won twee keer, Feyenoord één keer. Het meest recente voorbeeld is de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal na de bekerwinst van Feyenoord in 2018, in de Johan Cruijff Arena. PSV won toen van Feyenoord.

ACTUEEL

Het is algemeen bekend hoe PSV dit seizoen door de Eredivisie heen zweeft. Het lijkt op een razendsnelle Thalys die elke tegenstander omver blaast. De Eindhovenaren zijn namelijk in dit hele Eredivisie seizoen nog altijd ongeslagen. Wat het nog mooier maakt voor PSV: er werd maar één keer gelijkgespeeld in deze hele ongeslagen reeks, de rest werd allemaal gewonnen. Dit was in de wedstrijd tegen FC Utrecht in de Galgenwaard op 21 januari 2024. Bakayoko zette PSV al vroeg op voorsprong maar Boussaid tekende in de 51e minuut voor de gelijkmaker.  PSV is flink op koers om al heel vroeg de schaal in handen te krijgen, maar dat zal Feyenoord proberen te voorkomen. PSV zit in aanloop naar de kraker wel met de handen in het haar omtrent Isaac Babadi. De jongeling en PSV zijn al sinds augustus 2023 in onderhandeling over een contractverlenging maar een beslissing is nog altijd niet genomen. Het duurt zo lang dat Feyenoord inmiddels interesse heeft getoond en gesproken heeft met de entourage van de speler. Het is nog maar de vraag wat deze onderhandelingen met beide clubs zullen betekenen in aanloop naar de topper in Eindhoven. Er wordt deze week wel een ontknoping verwacht. PSV heeft in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord wel enkele  onzekerheden. Ismael Saibari zal morgen niet meedoen en ook Joey Veerman is een twijfelgeval voor de topper. Guus Til zou wel weer inzetbaar zijn. Bella-Kotchap is ook weer terug en heeft al wedstrijdritme opgedaan bij Jong PSV. Wie er aan Eindhovense kant ook niet bij zal zijn is Noa Lang, die mogelijk het hele resterende seizoen mist.

Vermoedelijke opstelling PSV:

Benitez - Teze - Ramalho -  Boscagli - Dest - Schouten - Tillman - Babadi - Bakayoko - De Jong - Lozano Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten