FR-Targets | Komt Bryan Gil de aanval van Feyenoord versterken?

FR-Targets | Komt Bryan Gil de aanval van Feyenoord versterken?

11 reacties 11
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In de rubriek FR-Targets bespreken wij welke spelers er bij Feyenoord op de radar staan om eventueel aangetrokken te worden. Dit keer bespreken wij Bryan Gil

De 22-jarige vleugelspeler staat in de belangstelling van de Rotterdammers, waar 1908 bekendmaakte dat Feyenoord de aanvaller in de gaten houdt. De Spanjaard heeft nog een contract tot en met 30 juni 2026 lopen bij Tottenham Hotspur.  

Jeugd
Bryan Gil werd geboren op 11 februari 2001 in Barbate, Spanje. De 1.75 meter lange speler begon met voetballen in de jeugdopleiding van Barbate CF, waar hij op 11 jarige leeftijd de overstap maakte naar Sevilla FC. Hier doorliep de Spanjaard de meeste jeugdelftallen, totdat hij in 2019 de overstap maakte van Sevilla B naar het eerste elftal van Sevilla FC voor 300.000 euro. 


Alleen maar verhuurd
De vleugelspeler kende echter geen gelukkige periode in het eerste van Sevilla FC. Zo kwam hij in zijn eerste seizoen - 2019/2020 - bij de Europese grootmacht tot twaalf competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Het seizoen daarop werd Gil verhuurd aan Eibar. Daar speelde hij 28 competitiewedstrijden en wist hij vier keer het net te treffen en drie assists te geven. 

Blijkbaar viel de 22-jarige aanvaller op bij de Engelsen, waar hij in de zomer van 2021 de overstap maakte naar Tottenham Hotspurs voor 25 miljoen euro. Gil speelde hier de eerste seizoenshelft negen Premier League wedstrijden zonder doelpunten of assists. De Spanjaard werd dan ook gelijk in de winterstop van het seizoen 2021-2022 verhuurd aan Valencia CF. Hier speelde Gil dertien competitiewedstrijden, waarin hij één keer de eindpass gaf. 

Vervolgens keerde de vleugelspeler terug in Londen, met als doel te slagen in de Premier League. Dit ging echter niet van harte in het seizoen 2022-2023. Gil speelde vier competitiewedstrijden in de Premier League en gaf daarin één assist, voordat hij in de winterstop wederom verhuurd werd. Dit keer aan zijn oude club Sevilla CF. Gil speelde hier nog zeventien competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en twee assists leverde. Bovendien speelde hij zeven Europa League wedstrijden en gaf hij daarin één assist. 

Dit seizoen komt de Spanjaard ook nog niet helemaal uit de verf in Londen. Zo speelde hij acht wedstrijden in de Premier League, maar kon hij nog niet belangrijk zijn voor zijn team. Gil moet voorlopig genoegen nemen met een plaats op de bank. De kans op een basisplaats voor de vleugelspeler wordt echter wel groter sinds Heung-Min Son naar de Azië Cup vertrekt. Een vertrek naar de Rotterdammers ziet Gil dan ook niet als een prioriteit.

Feyenoord
De Club aan de Maas is nog druk op zoek naar vleugelspelers door het wegvallen van Minteh en Jahanbakhsh. Of Bryan Gil ook daadwerkelijk naar Feyenoord gaat komen als huurspeler is nog maar de vraag.

Lees ook
Lees ook