'Minteh en nationale ploeg keren terug na zuurstofprobleem in vliegtuig'

'Minteh en nationale ploeg keren terug na zuurstofprobleem in vliegtuig'

4 reacties 4
Bron: Twitter.com
Foto: Pro Shots

Yankuba Minteh is met zijn nationale ploeg woensdag met de schrik vrij gekomen. Het vliegtuig dat vertrok vanuit Banjul, Gambia naar Ivoorkust is teruggekeerd vanwege een tekort aan zuurstof, zo schrijft journalist Buba Jallow Fallaboweh op X.

Met de vlucht waren Minteh en zijn ploeggenoten onderweg naar het Afrikaans kampioenschap voetbal. Voor zover bekend is iedereen aan boord van het vliegtuig ongedeerd teruggekomen in hun thuisland. Tegenover het Belgische Nieuwsblad laat de Gambiaanse bondscoach Tom Saintfiet zich kort uit: 'We hadden allemaal dood kunnen zijn.' Volgens het medium vielen de meeste inzittenden door het zuurstoftekort in slaap.

In september was Minteh met Gambia in Marokko, toen daar op dat moment een hevige aardbeving was, waar zo'n drieduizend mensen om het leven kwamen. De leden van de nationale ploeg konden niet in het hotel overnachten en moesten slapen aan de rand van het zwembad.

Gambia, dat voor de tweede keer (op rij) meedoet aan het toernooi, speelt 15 januari hun openingswedstrijd tegen Senegal in Yamoussoukro, de hoofdstad van Ivoorkust. Het is onrustig in het Gambiaanse kamp, waar wordt gedreigd met een boycot van het toernooi. Bonussen zouden niet zijn uitbetaald en demonstratief zou er ook geweigerd zijn om te trainen. 

Eerder werd verteld dat wanneer de bonussen niet betaald zouden worden, de spelers niet zouden afreizen naar Ivoorkust. Met het nieuws van de vliegreis wordt dit echter automatisch tegengesproken. Naast Senegal zit Minteh ook in de groep met Guinee en Kameroen. Ramiz Zerrouki speelt met Algerije tegen Burkina Faso, Mauritanië en Angola.

Lees ook
Onrust bij het Gambia van Minteh
Nieuws

Onrust bij het Gambia van Minteh

Lees ook