'Zelden eerder had de eredivisie een trainer die vrijwel álles beheerste'

'Zelden eerder had de eredivisie een trainer die vrijwel álles beheerste'

5 reacties 5
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Ondanks dat Feyenoord vandaag alweer aantreedt tegen Go Ahead Eagles, kunnen veel mensen geen genoeg krijgen van de Klassieker. Journalist en columnist Sjoerd Mossou zoomt in zijn column voor het Algemeen Dagblad, opgetekend in de krant van zaterdag, verder in op trainer Arne Slot.

Mossou beschrijft een beeld van de wedstrijd waarbij het spel werd stilgelegd en trainer Arne Slot driftig aan de zijlijn staan om zijn spelers van opdrachten en informatie te voorzien. Het lijkt overduidelijk over speelstrategieën te gaan en hoe gebruik kunnen maken van de ruimtes. Zijn opponent in de andere dug-out, zit op zijn stoel en doet niks. Hier ligt, voor Mossou, het grote verschil tussen beide trainers.

Mossou ziet de Slot vorig jaren een nieuwe standaard gezet heeft. Niet alleen voor trainers, maar ook voor het publiek, de pers en ga zo maar door. Sterker nog, de journalist stelt dat Slot bijna alles beheerst en maakt een opsomming: ‘De kunst van het woord. De charme en de controle. De (sociale) intelligentie. Het tactisch inzicht. De drang naar vernieuwing en perfectie. De vaardigheid om mensen te verbinden, aan te sturen, te motiveren en beter te maken.’ Plagend geeft Mossou aan dat het zo voor de trainers wel heel lastig wordt om aan dit beeld te kunnen voldoen.

Een kleine tik op de vingers krijgt Arne Slot nog wel van de journalist, geboren in Breda. Slot probeert alles te beïnvloeden: zijn spelers, de scheidsrechter maar ook de media. Maar in dezelfde zin beschrijft Mossou ook dat Slot het beïnvloeden op een veel intelligentere manier doet dan de andere trainers. Doordat Slot de lat zo hoog legt, kun je heel goed zien welke trainers niet aan die lat kunnen voldoen.

Lees ook