'Het wordt steeds aantrekkelijker voor jonge jongens om hier te tekenen'

'Het wordt steeds aantrekkelijker voor jonge jongens om hier te tekenen'

8 reacties 8
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Robin van Persie was erg populair als speler in Rotterdam-Zuid, maar daarnaast lijkt Van Persie ook snel roem op te bouwen als trainer. Als trainer van Feyenoord O18 en het team van de Youth League is zijn ster rijzende. Journalist Marcel van der Kraan beschrijft Van Persie voor de zaterdageditie van De Telegraaf.

Robin van Persie zelf probeert de verwachtingen te temperen: ‘Ik zie mijzelf nog helemaal niet als een van de beste trainers.’ De mensen om hem heen hebben veel vertrouwen in Van Persie en misschien wordt ‘The Flying Dutchman’, zoals hij ook wel bekend staat na zijn goal tegen Spanje, wel opgeleid om Arne Slot te gaan vervangen als Slot gaat. De jonge spelers die ook al bij het eerste van Feyenoord meetrainen, denk hierbij aan Gjivaj Zechiël en Antoni Milambo, kiezen dan ook maar wat graag voor de Youth League omdat zij daar getraind worden door de oud-topspits Robin van Persie. Van Persie blijft op zijn beurt rustig bij Feyenoord zitten en heeft een aantal aanbiedingen, waaronder die van Manchester United, afgeslagen. De RvC en directie van Feyenoord zijn dan ook blij dat Van Persie bij Feyenoord zit.

Als je goed naar de werkzaamheden van Van Persie kijkt, zie je dat hij veel met voetbal bezig is. Bijna dagelijks op Varkenoord te vinden en altijd in de weer om samen met zijn staf zichzelf en de spelers voor te bereiden op de volgende klus. Zechiël vertelt desgevraagd dat de speelstijl van Van Persie net zo aanvallend en duidelijk is als bij het team van Arne Slot. Van Persie sluit naadloos aan op de filosofie van Slot, maar blijft bescheiden en noemt altijd zijn gehele technische staf: ‘Ik neem iedereen mee in de speelwijze die we hebben’. Van Persie kijkt daarbij graag naar de trainer van Feyenoord 1 en vindt het op zijn beurt fantastisch dat hij daarvan mag leren: ‘Want dát is ook de kracht van Feyenoord. Daar wordt ongelofelijk goed samengewerkt.’ Van Persie probeert alles wat hij ziet, mee te nemen naar zijn teams.

Van Persie ziet hoe de club vooruit is gegaan. ‘Het wordt steeds aantrekkelijker voor jonge jongens om hier te tekenen’, aldus van Persie. Hij doelt hiermee op de vooruitgang van het hoogste team van Feyenoord, maar ook over de ontwikkeling die de club doormaakt. Is Van Persie dan identiek aan Slot? Van Persie is vooral zichzelf en neemt van iedereen die hij ziet en spreekt wat mee, dit kan Slot zijn maar ook Pep Guardiola of Erik ten Hag. Van Persie wil in de stijl van het huidige Feyenoord spelen, daarnaast wil R.v.P graag zijn eigen identiteit behouden: ‘Maar iedere coach moet zijn eigen saus over aanvallend voetbal gooien.’

Lees ook