'Feyenoord is messcherp voorin'

'Feyenoord is messcherp voorin'

1 reactie 1
Bron: Vi.nl
Foto: VK Sportphoto

In de podcast Scorebordjounalistiek van VI, een stuk daarvan is te vinden op de website van VI, bespreken journalisten Sjoerd Keizer en Bart Frouws de vorm van Feyenoord.

‘Feyenoord kent aanvallend een topjaar’, aldus Frouws. Dit gebeurde alleen in begin jaren 1960 al eens. Frouws denkt dat het vanmiddag in De Kuip wel eens een doelpuntenfestijn zou kunnen worden. ‘Ze staan nu al op 59 schoten tussen de palen. Geen enkele ploeg in de historie van de eredivisie, sinds het wordt bijgehouden dat is 2010-2011, had na zes wedstrijden zoveel schoten op doel als Feyenoord dit seizoen. Om maar aan te geven dat ze messcherp zijn.’

De heren gaan in op de Mexicaanse spits Santiago Gimenez. Keizer: ’Ik heb nog nooit een spits zo scherp aan het seizoen zien beginnen.’ Frouws heeft de cijfers en geeft aan dat er maar één speler is die ooit meer goals scoorde na zes wedstrijden en dat was Afonso Alvez, bij Heerenveen in seizoen 2006-2007. Gimenez kan in de dubbele cijfers komen en dat gebeurt zelden zo vaak in het seizoen. Frouws vindt het goed om te zien dat Gimenez meer balcontacten heeft, maar ziet ook dat de Mexicaanse goal-getter meer in stelling wordt gebracht.

Quinten Timber wordt besproken waarbij Keizer en Frouws positief zijn. Frouws legt uit: ‘Je ziet gewoon dat hij in de duels veel meer zijn mannetje staat. In zijn jaar bij Utrecht won hij 51 procent van zijn duels, afgelopen jaar 57 procent en dit seizoen staat hij nu op 67 procent van de duels die hij gewonnen heeft.’ De kanttekening is dat het er pas weinig wedstrijden zijn gespeeld en de vergelijking daardoor nog wat lastig is, ook moet Timber zorgen dat hij fit blijft. Frouws besluit met de woorden: ‘Maar het is wel mooi om te zien dat inderdaad, wat Slot zegt over dat spelers moeten wennen aan zijn manier van voetballen en de manier van drukzetten, dat je dat juist bij Timber terug ziet komen.

Lees ook