Sneijder: 'Dát is ook de kracht van Feyenoord nu'

Sneijder: 'Dát is ook de kracht van Feyenoord nu'

1 reactie 1
Foto: Pro Shots

Feyenooord staat na vijf wedstrijden op elf punten. Door de twee gelijke spelen staat het nog achter PSV, FC Twente en AZ die nog zonder puntverlies zijn. Het elftal van Arne Slot wist de afgelopen drie wedstrijden echter met minimaal vier doelpunten verschil te winnen.

Het aanvalsspel is zo goed dat Kieft, Sneijder en Van der Meijde onder de indruk zijn. In Veronica Offside, uitgezonden op Veronica looft Kieft de rol van Slot: "Hij heeft dat elftal naar z'n hand kunnen zetten en ik denk dat hij tactisch gewoon enorm sterk is." Het goede spel van Mats Wieffer was de heren ook opgevallen. Na een wat mindere start ziet Kieft een duidelijke ontwikkeling: "Goeie speler maar eerst wat flegmatiek. Maar zoals die goal, zo'n actie heb ik hem nog niet zien doen. Dat is een knappe goal hoor." 

In de eerste twee Champions League wedstrijden zal Santiago Gimenez niet van de partij zijn. Ook Ayase Ueda ontbreekt met een blessure tegen Celtic. Dat hoeft tegen Celtic geen probleem te zijn volgens Wesley Sneijder: "Feyenoord heeft genoeg kwaliteit om dat op te vangen. Dát is ook de kracht van Feyenoord nu, die bank." Andy van der Meyde hoopt op Minteh in de spits. Wim Kieft ziet ook de kracht van Feyenoord en vergelijkt dat met het Ajax dat ver kwam in de Champions League, lachend: "Ze kunnen precies zien hoe ze het niet moeten doen."

Over de kansen in de Champions League voor Feyenoord is Wesley Sneijder positief. Hij verwacht dat Feyenoord overwintert: "Deze poulefase zeker wel, Lazio en Celtic moet je twee keer winnen, dat kan wel. Feyenoord moet morgen gelijk een grote stap zetten thuis." Op de vraag wie de sterkste selectie van de Eredivisie heeft is Kieft resoluut: "Feyenoord, ja Feyenoord heeft het wel breder in ieder geval."

Lees ook